Kansainvälinen toiminta

- - - yykl-nuolet.jpg

Erasmus+ KA2 

Erasmus+ KA2 –kumppanuushanke on pohjoisirlantilaisen Cedar Lodge –koulun koordinoima hanke, jossa kehitetään opiskelijoiden, vanhempien ja opettajien tvt-osaamista. Hankkeessa tutkitaan myös mahdollisuutta tukea erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita teknologian avulla. Hankkeessa on mukana viisi eurooppalaista oppilaitosta. Hankkeeseen myönnettyä avustusta käytetään pääosin projektiryhmän kokouksiin ja opettajien koulutukseen. Hankkeen toimintaa voi seurata Twitterissä @SENDiTplus ja #SENDiT -tunnisteiden kautta.

Hankkeen tapahtumakalenteri:

10. – 11.11.2016 Transnational Project Meeting, Birmingham Iso-Britannia
6. – 10.2.2017 Staff training event, Ylitornio, Suomi
8. – 12.5.2017 Staff training event, Killarney, Irlanti
20. – 24.11.2017 Staff training event, Belfast,Pohjois-Irlanti
5. – 9.2.2018 Staff training event, Birmingham, Iso-Britannia
23.-27.4.2018 Staff training event, Arnheim, Hollanti

Hankkeen tapahtumista voi lukea lisää Verkkolehdestä.

iConnectED - Epics in Europe

Opetushallituksen rahoittama lukion kansainvälistämistä tukeva iConnectED- hankkeen tavoitteena on, että opiskelija suunnittelee ja toteuttaa kansainvälisen yhteistyökumppanin osaamista hyödyntäen vieraalla kielellä tuotoksen aiheesta, joka liittyy uuden opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin. Tuotoksen suunnittelussa ja laadinnassa hyödynnetään internetiä, sosiaalista mediaa, mobiililaitteita ja ryhmätyösovelluksia. Tuotoksen tiedonhaku- ja suunnitteluprosessi dokumentoidaan. Varsinainen lopputulos voi olla esimerkiksi elokuva, kirja tai blogi.

Hankkeen toimintaa on järjestetty yhdessä italialaisen Istituti DeAmicis-oppilaitoksen kanssa. Hankkeessa lukion kakkosluokkalaiset analysoivat Mirjami Hyttisen ja Hanna Viippolan sekä Andrea Maricellin ja Ada Wiederin ohjaamina eurooppalaisia eepoksia. Suomi 100-vuotta teeman mukaisesti ylitorniolaiset analysoivat Kalevalaa, italialaiset valitsivat teoksikseen esim. sellaisia runoelmia kuin Vapautettu Jerusalem ja Odysseia. Projekti huipentui italialaisten vierailuun Ylitorniolle maaliskuun 2017 viimeisellä viikolla. Viikon aikana opiskelijamme esittelivät toisilleen lukemiansa teoksia ja tekivät yhdessä iPadeilla musiikkia, videoita, elokuvia ja ohjelmointia englantilaisen sankaritarina Beowulfin inspiroimana. Kaikki työt koottiin yhteen ja ne julkaistiin neljä teosta kattavassa englanninkielisessä kirjasarjassa iBooks-verkkokirjakaupassa.

Hankkeen toimintaa voi seurata Twitterissä #EpicsinEurope -tunnisteen kautta ja siitä voi lukea lisää Verkkolehden sivuilta. 

Hankkeelle myönnettiin kesällä 2017 eTwinning -laatumerkki. Projektin aihetta pidettiin mielenkiintoisena ja toteutustapaa monipuolisesti osallistavana. 

Apple Distinguished Educators: Connecting Classes Across Continents

Lukio on mukana verkostossa, jossa ADE-kouluttajat luovat yhteyksiä oppilaitostensa välille. Tästä linkistä pääset katsomaan tervehdysvideon, jonka lukion ykköset ovat tehneet 15.9.2016 vietettyä Global Collaboration Day -päivää varten Hollantiin, Irlantiin, Iso-Britanniaan, Yhdysvaltoihin, Meksikoon ja Australiaan. Lukuvuoden aikana yhteistoimintaa on myös italialaisen iPad-oppilaitoksen kanssa.

ADE-kouluttaja, musiikinopettaja Ben Pisanin videoterveiset Melbournesta, Australiasta.

ADE-verkoston jäsenet järjestävät joka tiistai Twitterissä chatin, jossa keskustellaan ajankohtaisista koulutukseen liittyvistä aiheista. Keskustelua voi seurata #ADEchat -tunnisteen kautta.  Rehtori Sari Lantto on ADE -chattikomitean jäsen, joten hän on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa tiistai-iltojen virtuaalisia työpajoja. 

Kieli- ja kulttuurimatkat ja muu kansainvälinen toiminta

Koulun verkkolehdestä voit lukea kieli- ja kulttuurimatkoistamme

sekä yhteistoiminnastamme Ruotsin Övertorneålla sijaitsevan