Kansainvälinen toiminta

- - - yykl-nuolet.jpg

YYKL on laatumerkein palkittu eTwinning-koulu

Lukio on saanut Opetushallitukselta huhtikuussa 2018 ensimmäisten suomalaisten koulujen joukossa eTwinning-koulu nimikkeen! eTwinning-koulut tunnustetaan edelläkävijöiksi muun muassa digitaalisissa käytännöissä, innovatiivisissa ja luovissa pedagogisissa menetelmissä sekä yhteistoiminnallisen oppimisen edistämisessä.

Lukio on saanut kansainvälisestä toiminnastaan useita eTwinning-laatumerkkejä.
1) Epics in Europe , toukokuu 2017 (Istituti de Amicis, Milano, Italia). Opintokokonaisuus palkittiin parhaana suomalaisena eTwinning-hankkeena yhdessä torniolaisen Putaan koulun hankkeen kanssa huhtikuussa 2018. 

2) Digital Debating Skills, helmikuu 2018 (Eurooppa-koulu, Luxemburg). 

3) Learning the Skills of Conversation and Analyzing videos , helmikuu 2019 (Liceo Statale F. Cecione, Liverno, Italia)

4) Guided Storytelling - Creative Collaboration on iPad kesäkuu 2019 (ICS G. Ungaretti, Milano, Italia), First Sheep on the Moon, Reindeer's Story, Another Story 

eTwinning-toiminnalla on erittäin suuri merkitys oppilaitoksen oppimisympäristön kansainvälisyyden ja henkilökunnan ja opiskelijoiden kielitaidon ja digiosaamisen ylläpitämisessä ja kehittämisessä. 

Käynnissä olevat hankkeet:
Empathy and Social Media (Tanska), SOME
Polar Express -Digital Penpals (Espanja)

Esittelyvideomme YouTubessa (Mirjami Hyttinen), 

iConnectED2

Opetushallituksen osaksi rahoittama lukion kansainvälistämistä tukeva iConnectED2-hanke sai myönteisen valtionavustuspäätöksen kesäkuussa 2018. Hankkeen tavoitteena on kansainvälisyyden hyödyntäminen opiskelijan osaamisen syventämisessä sekä koulun toimintakulttuurin ja opiskelijoiden kansainvälisyyden kehittämisessä.

Hankkeen aikana on toteutettu useita kansainvälisiä projekteja ja tapahtumia.  Hankkeen tapahtumiin voi tutustua Verkkolehdessä ja niistä tiedotetaan myös sosiaalisessa mediassa.  

Kieli- ja kulttuurimatkat ja muu kansainvälinen toiminta

Koulun verkkolehdestä voit lukea kieli- ja kulttuurimatkoistamme sekä muusta kansainvälisestä toiminnastamme.