Aikuislukio

Harkitsetko lukio-opintoja aikuislukiossa? Tämä sivuston kautta voit tutustua aikuislukion tarjoamiin mahdollisuuksiin Ylitornion yhteiskoulun lukiossa.

Aikuislukiossa voit opiskella eri aineita omien tavoitteidesi ja lähtötilanteesi mukaisesti. Aikuislukion oppimäärä on vähintään 44 kurssia, joista osa on pakollisia. Mikäli olet aloittanut lukion alle 18-vuotiaana, suoritat 48 kurssia (musiikki/kuvataide, yhteensä 2 kurssia sekä 1 kurssi terveystietoa ja liikuntaa).

Laadit tavoitteidesi mukaisen opiskelusuunnitelman yhteistyössä opinto-ohjaajan kanssa. Opiskelusuunnitelma on prosessi, joka muuttuu ja elää opintojen ja elämäntilanteiden edellyttämällä tavalla. Opiskelusuunnitelma kattaa opiskelun lukiossa, ylioppilaskirjoitusten hajauttamissuunnitelman ja jatko-opintosuunnitelman.

Lukiossamme voit:
• opiskella yksittäisiä aineita, mikäli haluat parantaa osaamistasi/arvosanaasi joko yhdessä tai useammassa aineessa ja/tai saada osallistumisoikeuden ylioppilastutkintoon
• suorittaa lukion oppimäärän (vähintään 44 kurssia) ja/tai
• ylioppilastutkinnon tai ylioppilastutkinnon osia
• kerrata lukion kursseja parantaaksesi mahdollisuuksiasi saada opiskelupaikka yliopistoon tai ammattikorkeakouluun.

Ylitornion yhteiskoulun lukiossa voit suorittaa kursseja joko
• itsenäisinä suorituksina/verkkokurssit
• osallistumalla päivälukion oppitunneille
• tenttimällä
• tai muulla, opettajan kanssa sovittavalla tavalla.

Lisätietoja halutessasi ota yhteyttä opinto-ohjaajaamme! 

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuminen

Aikuisopiskelijana voit osallistua ylioppilastutkinnon kokeisiin, suorittaa hyväksytysti neljä pakollista koetta ja halutessasi ylimääräisiä kokeita, saada ylioppilastutkintotodistuksen ja tulla lakitetuksi. Aineopiskelunkin voi päättää sen aineen ylioppilaskokeeseen ja saada suorituksesta erillistodistuksen.

Ylioppilastutkintoon voi osallistua myös ammatillisen koulutuksen pohjalta tietyin edellytyksin, ks. ammatillisen tutkinnon suorittaneet ja ylioppilastutkinto.
Lisätietoja ylioppilaskirjoituksiin osallistumisesta saa myös Ylioppilastutkintolautakunnan kotisivuilta