Sari Lantto

Rehtori, Apple Distinguished Educator, ruotsin kielen opettaja

Tulin lukioomme kieltenopettajaksi vuonna 1995, viisi vuotta sen jälkeen kun olin itse valmistunut täältä ylioppilaaksi. VS rehtorina aloitin vuonna 2001, varsinaisen toimen sain vuotta myöhemmin. Yksityisen lukion rehtorina vastuullani on käytännössä kaikki taloudesta ja koulukiinteistöstä lukion pedagogisen kehittämisen johtamiseen. Viime vuosina olemme kehittäneet toimintaympäristöämme tieto- ja viestintätekniikan avulla ennakkoluulottomasti ja rohkeasti! Lukiomme tunnetaankin iPad-lukiona, käytämme tablet-laitteita aktiivisesti opettamisen, oppimisen ja arvioinnin työvälineenä. Saamastani Apple Distinguished Educator -nimityksestä olen todella onnellinen; se on minulle merkki koko koulun läpikäymän muutosprosessin laadun tunnustamisesta.

Työni rehtorina on todella kiireistä, mutta erittäin antoisaa ja monipuolista. Meillä on aivan ihana, osaava ja innostunut henkilökunta sekä todella mukavat opiskelijat. Ympärilläni on kannustava ja positiivinen työyhteisö, jossa on ilo tehdä töitä.

Vapaa-aikani vietän perheen, ystävien ja iloisesti häntää heiluttavan Fiia-koiran kanssa. Matkustelen, luen kirjoja, kuljen luonnossa ja valokuvaan. 

Teen jatkuvasti asoita, joita en osaa.
Siksi osaankin niitä.
Pablo Picasso