9-luokkalaiset tutustumassa lukio-opintoihin

Julkaistu: 26.01.2017 klo 07.47

Ainovaaran yläkoulun tutustumispäivä lukiolla oli 25. tammikuuta.

Päivä aloitettiin tutustumalla päivän ohjelmaan ja tavoitteisiin:

1) Tavoitteemme on, että päiväsi lukiolla antaa Sinulle todenmukaisen kuvan lukio-opinnoista: siksi osallistut koko päivän oppitunneille.
2) Pyrimme antamaan Sinulle kattavat tiedot lukio-opintojen sisällöstä ja siitä, miten juuri meillä opiskellaan: siksi tutustut opiskeltaviin aineisiin ja työskentelytapoihimme.
3) Kerromme, miksi mielestämme lukio on hyvä paikka jatkaa opiskeluja peruskoulun jälkeen: siksi tutustumme tilastoihin ja jatko-opintomahdollisuuksiin.

Mitkä ovat Sinun tavoitteesi? Mitä odotat tältä päivältä?

9-luokkalaisten odotuksia olivat:

  • "Haluamme tietää millainen opiskelutyyli täällä on, millaisia opettajat ovat, onko pitkä matikka niin paljon vaikeampaa kuin ollaan kuultu, odotamme innolla välitunteja ja lättykestejä."
  • "Haluaisin, että päivästä tulee mielenkiintoinen."
  • "Haluan tutustua lukion käytäntöihin ja odotan oppitunneille osallistumista ja opettajiin tutustumista."
  • "Toivomme näkevämme tavallisen arkipäivän lukiossa ja nähdä miten täällä opiskellaan. Haluamme myös nähdä opettajia."
  • "Haluaisin että päivästä tulee mielenkiintoinen ja action-täyteinen."

Läpileikkaus lukio-opintoihin

Päivään sisältyi alussa ja lopussa hetki opinto-ohjaajan kanssa, mutta muutoin "ysit" saivat tietoa eri aineiden opiskelusta: "tarjottimella" olivat saksa, ruotsi, englanti, äidinkieli, matematiikka, fysiikka, kemia ja psykologia.

Tarjoilijoina olivat oppilaskunta, erityisesti ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat sekä kyseisten aineiden aineenopettajat: iPadin monipuoliset mahdollisuudet tulivat ainakin alustavasti tutuiksi ja oppilaat saivat tuntumaa, kuinka paljon lukiossamme on panostettu tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämiseen.

Miten tavoitteisiin päästiin?

Palautteiden perusteella päivä oli onnistunut, ja tavoitteet saavutettiin melko hyvin: keskiarvo oli arviointiasteikolla 4-9 arvosanan 9 pinnassa - se lienee hyvä tulos. Järjestelyt, eri aineisiin tutustuminen, opetusmenetelmät ja "pitkän välkän" vohvelikestit saivat kiitosta.

 

Joku sanoi: "Voisi olla täällä enempiki" - ei nyt kuitenkaan aivan vielä, mutta syksyllä se on jo mahdollista. Tervetuloa siis lukioon: tämä on oikeasti hyvä vaihtoehto!

Teksti Seija Holster
Kuvat Seija Holster ja Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle