Duudsonit Ylitorniolla

Julkaistu: 30.08.2016 klo 09.38

Duudsonit vierailivat 29.8.2016 Ylitorniolla puhumassa koulukiusaamisesta ja sen vastustamisesta. Lukion ykkösistä Aliisa Oja, Henna Tolonen, Senni Turunen ja Essi Vuosaari kävivät haastattelemassa Duudsonien Jarppia ja HP:ta kuntotalolla.

Jarppi (vas.) ja HP (oik.) näyttävät mallia tarmpoliinin kokoamiseen.

Paikalle saavuttuamme Jarppi kysyi: " Onnistuukos tytöiltä trampoliinin kokoaminen? " Kun kokosimme trampoliinia, Jarppi vloggasi englanniksi ja kehui ahkeria apulaisiaan. Sitten pääsimme itse asiaan, haastatteluun.

Ensimmäisenä pohdittiin, mitä Duudsonit rakastavat eniten työssään.

- Ehdottomasti sitä, että saa työskennellä parhaiden ystävien kans, jotka on tuntenut jo ala-asteelta asti, Jarppi selitti.

- Aina on saanut pitää langat omissa käsissä, joten voi itse päättää, miten tehdään ja minkä tyylis-tä, HP lisäsi.

Heitimme seuraavan kysymyksen siitä, eläisivätkö he uudelleen ylä- vai ala-asteen?

Pienen pohdinnan jälkeen Jarppi päätyi ala-asteeseen, hauskuuteen ja viattomuuteen vedoten.
HP puolestaan valitsi yläasteen: "Se oli kivaa ja hauskaa, ja plussana pääsi tanssittamaan seiska-luokkalaisena ysiluokkalaisia tyttöjä koulun diskoissa."

Miten selvitätte riitanne?

"Puhumalla, huutaminenkaan ei ole kiellettyä, kunhan lopuksi sovitaan halaamalla." Jarppi paljas-taa. Sen lisäksi Jarppi kertoo, ettei heillä ole kuitenkaan ollut mitään vakavempia riitoja pitkän tai-paleen aikana. He myös tuntevat toisensa sen verran hyvin, että tietävät milloin toinen tarvitsee omaa tilaa ja aikaa, HP täydentää.

Mistä kaikki alkoi?

Tutustuminen tapahtui ala-asteella. Jarnon innostuttua kuvaamisesta, hän alkoi taltioimaan kaikkea mitä puuhastelimme. Aluksi videoita näytettiin vain kavereille, mutta positiivisen palautteen myötä he halusivat laajentaa yleisöä. Siitä kaikki alkoi.

Kysyimme "Kenelle suosittelisitte tätä ammattia?" Jarpin vastaus oli erittäin nopea: "Ei kenellekään." Jarppi lisää, että tämä oli heidän unelmansa ja he ovat tehneet paljon töitä sen eteen. Hän kehottaa kaikkia tarttumaan rohkeasti tilaisuuksiin ja viemään itseään kohti omia unelmia.

Mitä kouluja olette käyneet?

HP sanoi käyneensä lukion ja yliopistossa kasvatustieteen maisteriksi. Jarpin käytyä lukion, hän meni opiskelemaan Seinäjoen ammattikorkeakouluun rakennustekniikan alalle. Koulu jäi kuitenkin kesken muiden kiireiden takia.

- Uskaltakaa uskoa omiin unelmiin ja muistakaa, että niitä voi saavuttaa, jos tekee paljon töitä, HP sanoo.

Haastattelun ja kuvien jälkeen pojat poistuivat kuntotalolta nälkäisinä.

Tekijät: Aliisa Oja, Senni Turunen, Henna Tolonen ja Essi Vuosaari.

Takaisin edelliselle sivulle