Etwinning-yhteistyö Luxemburgin Eurooppa-koulun kanssa

Julkaistu: 14.10.2017 klo 10.19

Kakkosilla on alkanut äidinkielessä mediakurssi, jossa opiskellaan vaikuttamisen taitoja ja mediaa. Kurssiin liittyy etwinning-yhteistyö Luxemburgin Eurooppa-koulun kanssa. Projekti alkoi siten, että kummankin koulun ryhmät esittelivät itseään ja omaa elinympäristöään toisille. Ylitorniolla ryhmät tekivät esittelynsä videoina.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää tiedonhakutaitoja ja lähdekriittisyyttä, etävälineiden käyttöä ja digikeskustelutaitoja sekä yhteisöllisiä argumentointitaitoja. Yhteistyövälineinä käytetään padletia ja Skypeä. Projekti huipentuu väittelyihin, jotka käydään neljän ryhmän välillä to 9. marraskuuta kuvapuheluna Skypessä.

Ensimmäinen projektivaihe oli kummallakin koululla esitellä omaa ryhmää, koulua, asuinympäristöä ja paikkakuntaa. Selväksi kävi, että keskustelemassa on kaksi erilaista toimijaa eri puolilta Eurooppaa. Esittelyssä käytetään padletia alustana, jonne koottiin materiaalia. Ylitorniolaisilta syntyi neljä humoristista elokuvaa. Sovittuna on jo väittelyjen aiheetkin. 

Projekti jatkuu siten, että esittelyryhmät hakevat tietoa omasta väittelyaiheestaan ja sijoittavat sen padletiin. Näin kumpikin ryhmä voi etukäteen tietää, millaisin argumentein asiaa puolustetaan tai vastustetaan. Vastapuolen perusteiden tietäminen auttaa omien vastaperusteiden löytämisessä. Väittelyt käydään viikolla 45. Lopuksi mietitään, mitä opittiin.

Hankkeen ohjaajina toimivat äidinkielen opettajat Johanna Lampela ja Mirjami Hyttinen. Suunnitteluun antoi omat haasteensa kouluissa eri aikaan olevat syyslomat.

Teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle