Etwinning-yhteistyö: Väittelyt Luxemburgin Eurooppa-koulun kanssa

Julkaistu: 09.11.2017 klo 17.01

Verkko toimi hyvin, kun äi4-kurssilaiset pääsivät väittelemään Luxemburgin Eurooppa-koulun opiskelijoiden kanssa. Väittelyitä oli neljä, sillä käytettävissä oli vain yksi oppitunti. Etukäteen jokainen ryhmä oli koonnut argumenttejaan yhteiseen padletiin.

Ensimmäisen ryhmän aihe oli yhteiskunnallinen: ylitorniolaiset olivat väittämässä, että jokaisen tulisi suorittaa tietämystä mittaava testi ennen äänestämistä.

Luxemburgilaiset taas väittivät vastaan vedoten ihmisoikeusargumetteihin. 

Toisessa väittelyssä ylitorniolaisten osana oli vastustaa sitä, että rahapeliautomaattien käyttö tulisi sallia valvotusti myös lapsille. 

Luxemburgilaiset taas ajoivat lapsille oikeutta käyttää rahapeliautomaatteja valvotusti. Kumpaankin suuntaan löytyi hyviä argumentteja. 

Kolmannessa keskustelussa luxemburgilaiset olivat sitä mieltä, että opiskelussa tulee käyttää uusinta teknologiaa.

Ylitorniolaisten osaksi taas tuli vastustaa uusimman teknologian hyödyntämistä opiskelussa. Vaikka itse ei olekaan jostain väitteestä samaa mieltä, perusteluja voidaan löytää puolesta ja vastaan. 

Neljännessä väittelyssä luxemburgilaiset puolustivat Suomen kuulumista EU:hun ja euroon. 

Ylitorniolaiset väittivät, että Suomi pärjäisi parmmin ilman EU:ta ja euroa. 

Opettaja Johanna Lampela juonsi väittelyt napakasti ja selkeästi. Kiitos hyvistä väittelyistä, Luxemburgin Eurooppa-koulun opiskelijat ja Johanna Lampela!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle