Farmasian ala esittäytyi

Julkaistu: 16.12.2016 klo 19.42

Apteekkari Antti Laurikainen oli vieraanamme lukiolla 15.12.2016. Ylitorniolla apteekkarina toimiva Antti Laurikainen lupautui ystävällisesti kertomaan KE6 -ryhmän opiskelijoillemme farmasian alan opinnoista ja työllistymisestä. On todella hieno asia, että työelämän edustaja ehtii ja jaksaa valmistella oppitunnin "kiitos käynnistä -palkkauksella".

Alan edustajan vierailu koettiin antoisaksi ja saattaapa olla, että ainakin joku yleisöstä laittaa ensisijaiseksi hakukohteeksi farmasian/proviisori -koulutuksen.

"Itse olen miettinyt yhtenä vaihtoehtona apteekkarin uraa, sillä välillä kemia on tuntunut hyvinkin vahvalta. Apteekkarin vierailu avasi kyseistä alaa paljon ja omakohtainen kokemus asiasta oli mukavaa. Yllätyin paljon siitä, että ala ei ole niin matematiikallinen vaan enemmänkin teoriapainotteinen. Vierailu tuntui valaisevalta."

"Antin esittelystä sai lisää tietoa farmasian koulutuksesta ja työllistymismahdollisuuksista, jotka olivat odotettua laajemmat. "

"Farmasia alan esittely oli yllättävän kiinnostava, mutta itse en ainakaan koe tarvitsevani enempää tietoa alasta. Aika kattavasti tuli tietoa."

"Oli mukava kun se... Laurikainen ... kävi puhumassa. Sai kuulla paremmin apteekissa ja lääkefirmoissa työskentelystä ja ymmärtää, ettei se olisi hassumpi ajatus. Palkka oli kiva🤓"

"Apteekkarin vierailu oli hyvä. Mulle apteekkiin liittyvät alat ovat aika tuntemattomia, koska en ole apteekissa paljoakaan joutunu käymään. Nyt ymmärrän hyvin farmaseutin ja proviisorin alasta."

Lisää tietoa alasta kiinnostuneille löytyy esimerkiksi Itä-Suomen yliopiston videotallenteesta http://hae.uef.fi/abi-paivien-videotallenteet ja www.opintopolku.fi -sivustolta.

Kiitos, Antti -apteekkari, käynnistäisi! Kiitos opiskelijat kommenteista, joilla juttu saatiin kirjoitettua! Kiitos Williamille kuvista!

Jutun kokosi Seija Holster. Kuvat William Irva

Takaisin edelliselle sivulle