Greg Hughes visiting Ylitornio

Julkaistu: 17.05.2016 klo 08.20

Vararehtori Greg Hughes The De Ferrers Academystä Englannista on vierailemassa Ylitorniolla. Maanantaina 17.5. kakkoset saivat olla mukana hänen luennollaan, jossa hän kertoi englantilaisesta koulujärjestelmästä ja iPadien käytöstä oppilaitoksensa opetuksessa. Luennolla oli mukana Globe-hankkeeseen liittyen myös Janakkalan lukion opiskelijoita Skypen välityksellä. Netti pätki ikävästi luennon aikana, joten valtaosa luennosta välitettiin pelkästään äänenä.

Greg Hughes on myös ADE-kouluttaja. Hän aloitti kertomalla englantilaisesta koulujärjestelmästä. Tulosten mittaaminen sekä opiskelijoiden että opettajien osalta on huomattavasti suomalaista järjestelmää systemaattisempaa. Mittaaminen saattaa myös aiheuttaa paineita.

The De Ferrers Academy on yli kahden tuhannen opiskelijan erittäin hyvin menestyvä koulu, jossa kaikilla opiskelijoilla on iPadit. Kiinnostavia eroja maiden välillä on myös koulupukujen käyttö ja käyttäytymiskoodi kaikkiaan. Englannissa opettajaa ei kutsuta etunimellä. Oppiaineista suosiossa ovat luonnontieteelliset ja humanistiset aineet, sen sijaan kielet eivät ole yhtä suosittuja kuin Suomessa. Greg Hughes itse edustaa luonnontieteitä.

Vanhemmat ovat suhtautuneet iPadien käyttöön erittäin positiivisesti. Ylitornion lukion opettajia oli syksyllä job shadowing -jaksolla De Ferrers Academyssä seuraamassa oman aineensa opetusta. Oppilaitos antaa ohjausta iPadien käytössä myös yliopistossa opiskeleville.

Käytössä olevat ohjelmat ovat pääosin meilläkin tuttuja. Erityisen paljon Gregin oppilaitoksessa käytetään ITunesU:ta.

Gregin vierailu jatkuu epävirallisempien keskustelujen merkeissä. Kiitos kiinnostavasta luennosta!

Greg kävi seuraamassa opetusta lukiolla ja muissa Ylitornion kouluissa.

Pitkän välitunnin musiikkihetki: This is my life!

Musiikkihetken yleisössä

Illalla juotiin nuotiokahvit Ainiovaaran laavulla. Sääkin onneksi selkisi.

Näitä hetkiä voisi olla useamminkin!  Letut maistuivat ihanilta keväisessä luonnossa. Kiitos mukavasta retkestä!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle