Hyvää Eurooppa-päivää! eTwinning Day

Julkaistu: 09.05.2018 klo 18.31

Toukokuun 9. päivä vietetään Eurooppa-päivää. Sen kunniaksi lippu liehui salossa ja lukion väki kokoontui aulaan koulun kansainvälisten yhteyksien merkeissä. Hanna Viippola ja Sari Lantto olivat työstäneet elokuvat Birminghamin ja Arnhemin Erasmus-viikoista.

Pitkällä välitunnilla katsottin elokuvat Erasmus-viikoista. Sari kertoi kansainvälisestä eTwinning-yhteisöstä.

Parhaillaankin koululla on käynnissä kaksi kansainvälistä projektia, muun muassa lastenkirjaprojekti usean koulun ja eri-ikäisten osallistujien kesken.

Parhaillaan on käynnissä myös toinen eTwinning-projekti kolmen eurooppalaisen koulun kesken: You, me ans Hemingway - digital literature analysing skills. Mukana ovat Luxemburgin Eurooppa-koulu sekä koulu Kroatiasta. Kolmen koulun kesken analysoidaan Hemingwayn The Killers, jonka pohjalta tehdään yhteiskirjoittamalla novellianalyysi, uutinen, kirje, runoja, traileri, Hemingwayn elämäkerta sekä reportaasi projektista. Projekti liittyy sekä englannin että  suomen kielen ja kirjallisuuden kursseihin.  

Päivän eTwinning-haasteeseen liittyen ykköset filmasivat novellia - englanniksi tietysti. Vaikka Hemingway ei eurooppalainen kirjailija olekaan, hän kuitenkin kirjoitti Euroopassa. Kohtauksia työstetään traileriksi, joten luovuus oli valloillaan Eurooppa-päivän kunniaksi. 

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle