iConnectED2, eTwinning: FaceTime Connection to Italy

Julkaistu: 11.03.2019 klo 14.54

Lukiolla on alkamassa sekä ykkösiä että kakkosia koskettava yhteistyöhanke italialaisten kanssa. Ma 11.3. Sari piti tiedotustilaisuuden projektista. Keskipäivällä oltiin FaceTime -yhteydessä italialaisryhmään ja nähtiin Suomeen tulossa olevat opettajat.

Sari piti koko koulun väelle infon tulossa olevasta iConnected -yhteistyöhankkeesta "Guided storytelling - creative collaboration on iPad". Hanke alkaa videoesittäytymisillä puolin ja toisin. Yhteistyötä varten on jo tehty oma Showbie-kansio, jonne esittäytymiset laitetaan. 28.3. italialaisryhmä saapuu Suomeen, ja 29.3. alkaa yhteinen opiskelu.

Puolenpäivän aikaan lukion väki kerääntyi FaceTime -puhelun äärelle luokkaan. Vilja-Neelia edusti ykkösiä ja Oskari puhui kakkosten puolesta. Opettajista projektissa ovat mukana Sari, Hanna ja Mirjami. 

Italialaiset opiskelijat esittäytyivät. 

Puhelun aloitti Laura-opettaja. 

Suurta ihastusta herätti se, kun Sari näytti yhteistyökumppaneille, millaiselta Suomessa näyttää ulkona. Lumihanget saivat aikaan taputuksia, samoin kuin suomalaiset taputtivat vihreille italialaisille nurmikentille. 

Welcome, toivotettiin yhdessä lopuksi. Jäämme odottamaan iloisesti yhteistyön tekemistä suomalais-italialaisissa ryhmissä. Yhteistyö liittyy kielten ja kirjallisuuden opiskeluun, vuorovaikutus- ja tvt-taitoihin sekä elokuvan tekemiseen. 

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle