iConnectED2: eTwinning-laatumerkki ykkösten videoprojektille

Julkaistu: 18.02.2019 klo 20.49

Ylitornion ja Pellon lukiot palkittiin eTwinning-laatumerkillä projektistaan italialaisen lukion kanssa. Lukion ykköset ovat tehneet yhteistyötä videoiden parissa Pellon lukion ykkösten ja italialaisen lukion Liceo Statale "F. Cecioini" kanssa. eTwinning-projekti on nimeltään Learning the skills of conversation and analyzing videos.

Laatumerkin perusteluissa todettiin, että hanke oli hyvin integroitu opetussuunnitelmaan ja hyvälaatuinen eri vaiheissaan. Hanke yhdisti äidinkielen ja kirjallisuuden, englannin kielen ja tieto-ja viestintäteknologian opiskelua. Ylitorniolla projektia ohjasivat Hanna Viippola, Sari Lantto ja Mirjami Hyttinen. Pellon lukiosta projektia toteuttivat Terhi Hammare, Leena Lassila-Rova ja Kristiina Karvonen. Italialaisia opiskelijoita ohjasi projektissa Simona Michel. 

Aluksi pellolaiset ja ylitorniolaiset ensimmäisen vuoden lukio-opiskelijat keskustelivat ryhmissä ennalta valituista videoista verkossa, sitten tekivät itse esittelyvideot italialaisille ja kirjoittivat kirjeet näille, samoin kuin katsoivat italialaisten opiskelijoiden tekemät videot. Hankkeen lopuksi ryhmät kävivät whatsapp-keskustelut verkossa. Projekti opetti keskustelu-, yhteistyö- ja kielitaitoa sekä tieto- ja viestintäteknologian käyttöä ja kuvallista viestintää.

- Alkuun olimme hiukan hermostuneita, mutta kun saimme yhteyden, keskustelu ei ollut niin hankalaa. Vaikka yhteys ei pelannut kovin hyvin, meillä oli hauska jutella italialaisten kanssa. Aloitimme whatsapp-chatin, joka toimi paremmin ja oli hauskaa. Toivottavasti pääsemme juttelemaan toistekin, kirjoitti yksi ryhmä palautteessaan.

- Emme olleet katsoneet samaa videota keskusteluryhmämme kanssa, mutta keskustelimme muista asioista, esimerkiksi italialaisesta ruuasta ja suomalaisesta vedestä. Kaikki ei mennyt ihan suunnitellusti, mutta oli hauska olla yhteydessä ihmisiin Euroopan toiselle puolelle, kirjoitti toinen ryhmä.

Projektista on myös Pellon lukion Verkkolehdessä https://pellonlukio.wordpress.com/

Kiitos yhteistyökumppaneillemme! 

Kuva Saara Viippola. Teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle