iConnectED2, eTwinning: Verkkokeskusteluja videoista pellolaisten kanssa

Julkaistu: 07.09.2018 klo 09.48

Lisää videokeskusteluja käytiin 6.9. Pellon lukion ykkösten kanssa Skypen välityksellä. Myös nämä keskustelut menivät sujuvasti ja videoita oli analysoitu hyvin.

Videokeskustelua seuraa koko luokka. Seuraavassa ryhmien kirjoittamat selostukset keskusteluista.

Olipa kerran, Igglo - mainos 

Neljännellä ryhmällä aiheena oli Igglo -asuntokauppa mainosvideo. Keskustelu meni hyvin. Alussa toinen pellolaisista johti keskustelua ja ylitorniolaiset vastailivat. Ylitorniolaisia jännitti ensin alussa, mutta homma lähti äkkiä käyntiin. He osasivat myös esittää vastakysymyksiä ja kysyivät omia kysymyksiään. Kaikilla ylitorniolaisilla oli puheenvuoro. Ei tullut paljon hiljaisia hetkiä.

Kamilla, Roope & Petra

  • Keskustelu sujui hyvin asuntokauppavideosta. Alussa oli vähän jännitystä ilmassa, mutta pikku hiljaa keskustelu oli sujuvampaa. Keskustelunomaisuus toteutui hyvin. Toiset kuuntelivat hyvin, kun joku esitti kysymyksiä ja kysymykset osattiin palauttaa takaisin. Keskustelussa videosta kysyttiin esimerkiksi mikä oli tarinan juoni.
  • Ryhmän keskustelu meni hyvin. Keskustelunomaisuus toteutui ja kaikki tärkeät asiat tulivat esiin. Keskustelussa käytiin kaikki henkilöt, miljöö ja tapahtumat hyvin läpi. Ryhmä keskusteli asuntokauppavideosta.
  • Olipa kerran Iglo-asuntokauppa -  tämä keskustelu alkoi hienosti ja sujuvasti. Tuli hyvin selville, mitä videossa haluttiin kertoa. Pellolaiset ja ylitorniolaiset kysyivät molemmat hienoja kysymyksiä ja osasivat vastata hyvin laajasti.

Mainos Kalevalakorusta

Kalevalakorun mainoksessa nähtiin monennäköisiä naisia, ja kaikki olivat omalla tavallaan kauniita. Mainoksen ideana oli, että hänkin voisi käyttää mainoksen korua, oli hän sitten seksuaalisesti lesbo, transseksuaali tai hetero. Ylitorniolaiset ja pellolaiset keskustelivat aiheesta. Keskustelusta paistoi vähän jännitys, jolloin keskustelu ei edennyt kovin nopeasti. Positiivista oli se, että keskustelusta sai erittäin hyvin selvää, sekä asiat joita käsiteltiin, tulivat selville myös muille kuin keskustelijoille.

Don, Ella-Riikka, Olivia

  • Aiheena oli Kalevalakoru video. Keskustelussa hyvin vastattiin vuorotellen. Kaikki olivat reippaasti mukana ja kysymykset osattiin hyvin kysyä toisinpäinkin, joten keskustelunomaisuus toteutui. Keskustelussa käytiin äänimaailman ja henkilöiden käsitteitä.
  • 6. ryhmän aiheena oli Kalevalakorun mainos. Keskustelussa huomio kiinnittyi erilaisiin ihmisiin. Keskustelu sujui hyvin ilman ongelmia. Olimme pellolaisten kanssa lähes samaa mieltä videosta. Videossa oli myös aiheeseen liittyvä musiikki.
  • Videosta mieleen oli jäänyt mainostustaktiikka. Kaikkien kuvaaminen kauniina ja korujen sopivuus kaiken ikäisille oli vaikuttavaa. Keskustelu oli sujuvaa ja kysymykset hyviä. Videossa käytettiin hyvin lähi- ja yleiskuvaa.

Finnair ja joulupukin salaisuus

  • 6. ryhmä keskusteli Finnairin joulupukkiaiheisesta videosta. Keskustelunomaisuus toteutui todella hyvin. Molemmilla ryhmillä oli paljon mielipiteitä ja kysymyksiä. Keskustelussa selvisi videon tapahtumat, henkilöt, miljöö ja videon tarkoitus.
  • Aiheena oli Finnairin mainostaminen. Keskustelussa tuotiin ilmi, että Finnairin koneita käytettiin joulupukin ”apulaisina”. Finnairin työntekijät olivat videossa aivan kuin tonttuja. Nämä tiedot oli helppo saada selville, koska kysymykset ja vastaukset olivat hyvin selviä ja mielenkiintoisia. Erittelyn käsittein käytettiin juonta, ääntä, miljöön kuvaamista ja vaikuttavuutta.
  • Meidän ryhmämme keskuteli pellolaisten kanssa Finnairin ja joulupukin yhteisestä mainosvideosta. Mielipiteemme olivat samanlaisia pellolaisten kanssa, mutta hiljaisuuksia tuntui kysymysten välissä olevan melko paljon. Toisten vastauksiin olisi voinut reagoida enemmän, jottei keskustelu olisi ollut vain kysymysten toistelua. Jokainen kuitenkin sai oman vuoronsa puhua ja kaikki puhuivat suunnilleen yhtä paljon.
  • Ryhmä 5 keskusteli innairin mainosvideosta. Keskustelusta saatiin selville, että joulupukki käyttää Finnairin lentokonetta lahjojen jakamiseen. Keskustelunomaisuus toteutui hyvin ja saatiin hyvä keskustelu aikaisesksi. Erittelyn käsitteitä videossa oli juoni ja henkilöt.

Kiitos Pellon lukion ykkösille ja heidän opettajalleen Terhi Hammarelle hyvistä keskusteluista kanssamme! eTwinning -projekti jatkuu myöhemmin italialaisten opiskelijoiden kanssa heihin tutustumisella ja englanninkielisten videoiden analysoinnilla. 

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle