Jaamme osaamistamme...

Julkaistu: 21.03.2016 klo 17.24

VOTE2-hankkeeseen liittyy yhteisen osaamisen jakamisen ajatus. Viikolla 11 opettajat esittelivät toisilleen, miten he hyödyntävät IPadia opetuksessa. Kävimme seuraamassa toistemme oppitunteja, joilla kukin esitteli sitä, miten he iPadia käyttävät.

Sari esitteli yhdessä ykkösten kanssa, millaisia appseja kielten opiskelussa käytetään. Hän esitteli myös iTunesU:ta ja siellä olevia materiaaleja. Sieltä löytyy mmm. kielioppivideoita. Sari noudattaa opetuksessaan Flipped learning -pedagogiikkaa.

Kielten opiskeluun on monenlaisia hyödyllisiä ohjelmia, muun muassa Book Creatorilla on tehty opiskelijoiden tekstejä kirjaksi.

Mirjami esitteli omaa pedagogikkaansa, joka hyödyntää iTunesU:ta ja Showbietä. Esitys löytyy VOTEn blogista.

Kakkoset esittelivät ryhmissä opettajille, miten opiskellaan kirjoittamista, lukemista, yhteistyötaitoja, kielitietoa/kielioppia, kirjallisuutta ja tiedonhakutaitoja. Mirjami pitää tärkeänä yhteistyötaitojen jatkuvaa harjoittelua erilaisissa kokoonpanoissa lähelle ja kauas, ajatusten ja tilanteiden kirjoittamista sanoiksi sekä median ja teknologian hyödyntämistä tehtävissä.

Markus esitteli matematiikan opiskelussa käytössä olevia ohjelmia,  muun muassa Numbersia.

Joonas näytti, miten kätevästi taulukoita saa graafisiksi esityksiksi.

Sirpan tunnilla esiteltiin pitkän matematiikan opiskelussa käytössä appseja, muun muassa Quick Graph, Trigonir ja Numbers. Kemiassa havainnollistajana on muun muassa Molecules, ChemlQ ja Chem3D. Lumakurssilla oppilaat palauttavat työselotukset kuvina ja teksteinä Showbiehen.

Seija kertoi, miten oposssa, psykologiassa, yhteiskuntatieteessa ja filosofiassa  hyödynnetään iPadia. Hänelläkin oppimisympäristöinä ovat iTunesU ja Showbie, mutta lisäksi käytössä on Keynote, Notability, You Tube, PS, HS, Yle Areena, Pages, Mind Mapper ja Twitter.

Seija oli myös koonnut pohdituttavia asioita. Oppiaineet, oppilaat ja opettajat ovat erilaisia, mutta on hienoa, että on niin monenlaisia tapoja oppia. Näin ei oppilaalle tule liian raskaaksi opiskella kaikkea samalla tavoin. Vertaisoppiminen on tärkeää!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle