Juha Taanila: Toivon tiekarttaa esittelemässä

Julkaistu: 03.03.2016 klo 13.55

Kakkosten kirkkohistorian tunnilla oli 3.3. vieraana Juha Taanila Suomen lähetysseurasta. Hän avasi kiinnostavasti kuulijoille näkymiä siitä, mistä lähetystyö on alkanut ja miten se nykyisin toimii.

Mitä maailma tarvitsee ja mitä ihminen tarvitsee elämässään, Juha sai kuulijansa pohtimaan. Perustarpeita tarvitsee jokainen, ja niiden riittävyys maailmalla ei ole itsestäänselvyys. Esimerkiksi vesi on arvokas luonnonvara, vaikka me emme sitä aina huomaakaan. Myös toivoa tarvitsee jokainen, elämisen mahdollisuutta ja sitä, että häntä pidetään arvokkaana.

Kuvin Juha vei meidät Senegaliin ruokailemaan afrikkalaisten lasten kanssa. Kuvat kertoivat, mitä kylässä merkitsee kaivo, josta lukiolaiset voivat välitunnilla ammentaa vettä. Kehitysprojekteissa on tehty mielenkiintoisia asioita yhdessä kyläläisten kanssa, muun muassa kehitetty lehmänlannasta tehtyä metaanikaasulla toimivaa lämmitystä, jottei tarvitse kaataa puita. Lähetystyössä on kyse rakkaudesta, uskosta ja toivosta ihmisille.

Koululuokassa saattaa opiskella 50 oppilasta, mutta he ovat äärettömän onnellisia mahdollisuudesta oppia lukemaan. Lähetystyön ansiosta esimerkiksi Senegalissa on joillakin lapsilla mahdollisuus opiskella omalla kielellään. Juha kertoi myös kummitoiminnasta ja nuorten mahdollisuuksista osallistua lähetystyön kehitysprojekteihin. Tasaus-toiminta nostaa vammaisten mahdollisuuksia elää ja saada koulutusta.

Lähetystyön esittely vei monenlaisten elämänkohtaloiden äärelle. Esimerkiksi vammaisten lasten tai albiinojen kohtalo kosketti. 1859 perustettu Suomen Lähetysseura tekee edeleen tärkeää työtä, jonka merkitys ilmastonmuutoksen muuttamassa maailmassa on entistäkin suurempi.

Kiitos mielenkiintoisesta oppitunnista!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle