Juhlimisen aihetta: Suomi 100, YYKL 70 vuotta...

Julkaistu: 05.12.2017 klo 21.22

Tiistaina 5.12. juhlittiin 100-vuotiasta Suomea ja Ylitornion yhteiskoulun lukion 70-vuotista taivalta kolmosten ryhmänohjaajansa Seija Holsterin johdolla järjestämissä pajoissa. Seuraavat kuvat kertovat päivän sisällöstä.

 

Lipunnostohetki ulkona kirpeässä pakkassäässä Finlandian soidessa. 

Maljannosto 100-vuotiaalle Suomelle Matin ja Suvin toimiessa kutsujen isäntinä. Lämmin glögi ja pöydän antimet maistuivat ulkona vietetyn hetken jälkeen. Sitten jakaannuttiin neljään pajaan, joita abit isännöivät.

Historiapaja - paikkakunnan ja koulun menneisyyttä

Historiapajassa oli näyttely paikkakunnan ja koulun historiasta. Samalla näyttely kertoi kappaleen monien ihmisten menneisyyttä. Koulun historiasta pyöri myös diasaja. Pajan olivat rakentaneet Oona ja Miia. 

Suomalaista musiikkia - musiikkipaja

Millainen musiikki on lukiolaisten makuun? Musiikkipajaa isännöivät Juhana ja Matti, jotka kuunteluttivat ryhmillä suomalaista musiikkia. Ryhmät antoivat pisteitä kuulemastaan. 

Perinneleikkejä - vettä kengässä

Perinneleikkipajassa leikittiin vettä kengässä Kaisan ja Emman johdolla. Jos arvasi väärin itselle laitetun ystävän, piti loikkia yhden jalan varassa taas käytävään.

Suomi-kuvani - kuvispaja

Kuvispajan vetäjinä toimivat Iida, Meri ja Henni. Siellä oli tarjolla monenlaista tekemistä oman Suomi-kuvan parissa. Ryhmien tuotokset koottiin lopuksi yhteen. 

Pajojen lopuksi kaikki kerääntyivät aulaan, jossa pyöri Maamme-filmi Länsi-Lapista. 

Kiitos Seijalle ja abeille mukavan toiminnallisen yhteisen juhlinnan järjestämisestä!

Kuvat Hanna Viippola, Mirjami Hyttinen

Teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle