Kakkosten vanhempainilta

Julkaistu: 24.10.2017 klo 20.27

Mukava joukko kakkosten vanhempia kerääntyi 24.10. vanhempainiltaan. Tilaisuudessa käsiteltiin lukuvuoden ajankohtaisia asioita.

Rehtori Sari Lantto kertoi lukuvuoden opiskeluista seuraavaa:

-Yleistä kakkosvuoden opinnoista. Käynnissä olevat syventävät ja soveltavat kurssit vaikuttavat lukujärjestyksen rikkonaisuuteen.

-Yrittäjyys ja Mooc- hanke, joka tarkoittaa verkossa suoritettavia lukio-opintoja sekä avoimia massaluentoja Jyväskylän yliopistosta, jolloin opiskelijalla on mahdollista lukion aikana saada pisteitä yliopisto-opinnoista.

-Asiaa kevään ja syksyn ylioppilaskirjoituksista. Syksyn sähköiset kokeet sujuivat hyvin. Tulossa olevia sähköisiä kirjoituksia harjoitellaan etukäteen. Kirjoitusten koepäivät löytyvät YTL:n sivuilta

-LUKKO-hanke on rahoituksen hakuvaiheessa. Lapin yliopiston ja Lapin korkeakoulun yhteishanke: korkeakouluopintoja lukiolaisten opiskeltavaksi

-Lukiossa on käynnissä Erasmus+-hanke, johon liittyy opettajien kansainvälisiä koulutuksia.

-Kakkosilla on käynnissä etwinning-yhteistyö Luxemburgin Eurooppa-koulun kanssa äidinkielessä.

Opo Seija Holster kertoi kakkosten opinnoista seuraavaa:

-Ylioppilaskirjoitusten hajautussuunnitelmaa on tehty kakkosten kanssa.

-Ilmoittautuminen 23.11. mennessä kevään yo-kirjoituksiin.

-Jatko-opintosuunnitelmat. Kakkoset osallistuvat Oulun abipäiville 2. marraskuuta.

-Yhteistyö korkeakoulujen kanssa: Eri alojen esittelyjä lukiossa, mm. Lapin amk, luonnonvara-alat ja Itä-Suomen yliopisto.

Ryhmänohjaaja Mirjami Hyttinen kertoi sähköistyvästä äidinkielen ylioppilaskokeesta, joka kirjoitetaan syksyllä 2018. Koe on kuusituntinen ja kaksiosainen, joista sekä luku- että kirjoitustaidon koe perustuvat aineistojen käyttöön. 

Lukuvuoden aikana juhlitaan itsenäisyysjuhlaa ja koulun 70-vuotista taivalta 5.12. Kakkoset järjestävät abikonvan kolmosille. Vanhojen päivä on perjantaina 16.2.

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle