Kolmosten vanhempainilta

Julkaistu: 08.11.2016 klo 08.35

Lukiolla oli kolmosten vanhempainilta keskiviikkona 2.11.2016. Rehtori, opinto-ohjaaja ja englannin opettaja kertoivat ajankohtaisista asioista ja tulevasta aikataulusta.

Kolmosten kieli- ja kulttuurimatka (stipendimatka samalla) Lontooseen on 21.11-25.11.2016. Hanna Viippola kertoi tarkemmin reissusta, päivien ohjelmasta sekä antoi vinkkejä matkalle valmistautumiseen.

Rehtori selvensi tulevia tapahtumia ja opiskeluun liittyviä tärkeitä päivämääriä. Toisen jakson koeviikko alkaa maanantaina 21.11. ja jatkuu 28.11.

Abiturienttien vastuulla on itsenäisyysjuhlan suunnittelu ja valmistelu. Kevään 2017 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisaikaa on 23.11. asti (jos opiskelija on osallistunut syksyn tutkinnon kokeisiin, niin ilmoittautua voi kun syksyn tulokset ovat selvinneet, rehtorin antamaan ajankohtaan mennessä).

Kevään kirjoitukset alkavat helmikuussa, abikonva ja penkkarit ovat helmikuussa. Vanhemmille on kahvitarjoilu lukiolla penkkaripäivänä torstaina 16.2.2017 - kutsu tulee lähempänä tapahtumaa. Penkkarien jälkeen alkaa lukuloma, jonka aikana on kirjoituksiin valmentavia tenttejä. Kirjoitukset alkavat viikolla 11. Sähköisenä kirjoitetaan keväällä 2017 psykologia, filosofia, maantiede, yhteiskuntaoppi ja saksa.

Tarkempia päivämääriä löytyy koulun kotisivuilta www.yykl.fi/opiskelu/lukuvuosikalenteri. Kevät- ja lakkiaisjuhla on lauantaina 3.6.2017.

Opinto-ohjaaja kertoi tulevasta matkasta Ouluun abipäiville, jossa voi tutustua erilaisiin opiskelualoihin (abipäivät Oulussa torstaina 10.11.).Hän myös antoi tietoa erilaisista jatko-opiskelupaikoista, niihin hakemisesta ja opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyvistä asioista. Lukio tarjoaa ylioppilaille vielä valmistumisen jälkeenkin mahdollisuuden saada kerran ohjausta jatko-opiskeluun tms. liittyvissä asioissa.

Teksti Sirpa Kolehmainen

Takaisin edelliselle sivulle