Lapin ammattikorkeakoulun vierailu, osa 2

Julkaistu: 07.11.2016 klo 15.58

Saimme Lapin ammattikorkeakoulun vierailuille lukioomme toistamiseen tälle syksylle.

Nyt olivat vuorossa:

- Kulttuuriala/kuvataiteilija, jossa tutustutaan monipuolisesti kuvan/teosten tuottamiseen

- Tekniikan ala: konetekniikka, sähkötekniikka (myös kaivainnaistutkinto), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka sekä maanimittaustekniikka. Matematiikan, kemian ja fysiikan osalta esittelijät totesivat, että opetus ammattikorkeakoulussa lähtee "ruohonjuuritasolta", joten lyhyt matematiikka tai vähäiset fysiiikan/kemian kurssit eivät ole este hakeutumiselle. Jos ala kiinnostaa, kannataa käydä tutustumassa aiempien vuosien pääsykokeisiin!

- Matkailu - ja palveluliiketoiminta eli restonomi -tutkinto. Esittelyssä todettiin, että ammattikorkeakoulusta on tarkoitus valmistua esimiestehtäviin. Lapin amk on osa kolmen koulun konsernia, johon kuuluvat ammatillinen koulutus, amk, yliopisto. Tämä mahdollistaa opinnot eri kouluasteilla käytännöstä teoriaan; esittelijällä itsellään oli meneillään kriittisen matkailututkimuksen kurssi.

- Liiketalous ja tietojenkäsittely. Liiketalouden osalta esittelijät suosittavat miettimään, mihin haluaa suuntautua, jotta osaa hakea oikeaan osoitteeseen: Rovaniemelle (liiketalous)tai Tornioon (tietojenkäsittely).

- Luonnonvara-ala: agrologi ja metsätalousinsinööri (em.tutkinnoista löydät lisää tietoa edellisen vierailun jutusta)

- Sosiaali -, terveys- ja liikunta-ala: sosionomi, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, fysioterapia, liikunnanohjaaja sekä geronomi ovat tämän koulutusalan tutkintoja. Tutkinnot tarkoittavat käytännössä työskentelyä sosiaali-ja terveysalan yksiköissä; mitä ja miten/asiakasryhmät vaihtelevat tietenkin tutkinnon/suuntautumisopintojen mukaan.

Löydät lisää tietoa ko.aloista lähes kaikista aloista myös omasta Verkkolehdestämme! Nyt on aika alkaa aktiivinen tutustuminen eri aloihin. Materiaalia löytyy, samoin alan edustajia!

Lopuksi esittelijät totesivat, että kansainvälisyys on osa ammattikorkeakouluopiskelua. Kansainvälisen jakson aikana on mahdollista tehdä sekä työharjoittelua että opintoja.

Hakuaika syksyllä 2017 alkaviin englanninkielisiin koulutuksiin on 1.vaiheen haku 10.- 25.1.2017. Muihin syksyllä alkaviin amk- tutkintoihin haku on 2. vaiheen haku 15.3. -5.4.2017. Haku on osoitteessa www.opintopolku.fi

Kuva ja teksti Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle