Lukiolaisia yrittäjyyttä opiskelemassa

Julkaistu: 14.12.2017 klo 21.23

Ylitornion Yhteiskoulun lukion opiskelijat Essi Vuosaari, Markus Leukumaa ja Pekka Tuomas ovat osallistuneet Start up high school -nettikurssille. - Kurssi on rakennettu erittäin hyvin ja tehtävät ovat aika helppoja, kertoo Essi.

Start up high school starttasi käyntiin 20.9.2017. Se on HundrEDin, Slushin ja Otavan Opiston yhteistyönä toteutettu kurssikokonaisuus. Kurssi on tarjolla tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja siinä on mukana 16 yhteistyölukiota. Tavoite vuodelle 2018 olisi saada kurssi kaikkien Suomen lukiolaisten saataville. Kurssille on hakenut mukaan myös yksittäisiä opiskelijoita ja heidät on valittu mukaan.

Kurssi koostuu kolmesta osiosta. Alussa on Tervetuloa-osio, jossa kerrotaan ohjeet ja esitellään mukana olevia yrittäjiä. Ensimmäisen osion aihe on ideoiden toteuttaminen, toisessa osiossa aiheena on ajattelun taidot ja kolmannen osion aihe on suunnitelmallinen tekeminen. Kurssimateriaali koostuu videoista, joissa yrittäjiä haastatellaan, ja haastattelun pohjalta on tehty opetuksellisia tehtäviä.

Haastattelin kolmea kurssilla olijaa ja kysyin heidän kokemuksiaan ja mielipidettään kurssista.

Miksi lähdit kurssille mukaan?

Essi: -Lähdin tälle kurssille mukaan, koska siitä saa kolme lukiokurssia ja start up -kurssi vaikutti erittäin kiinnostavalta. Halusin myös oppia yrittäjyydestä ja tietää, millaista yrittäminen on.
Markus: - Yrittäjyys kiinnosti ja saa kursseja lukioon.
Pekka: - Mielenkiinnon vuoksi.

Sisältääkö tulevaisuutesi yrittäjyyttä?

Essi: -Tällä hetkellä todennäköisesti en ole alkamassa yrittäjäksi, mutta kurssi on silti opettanut minut ajattelemaan laajasti. Ei voi ikinä tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja hyvän yritysidean saatuaan aina voi kokeilla!
Markus: - Joo, luulisin. Jossain vaiheessa haluaisin jonkun yrityksen perustaa, en vielä kyllä tiedä, mikä on ala.
Pekka: - Saattaa olla, en ole varma.

Onko kurssista ollut sinulle hyötyä?

Essi: -Kaikesta on aina hyötyä ja kyllä uskon, että tästäkin on tulevaisuudessa hyötyä ainakin jotenkin. Kurssin videoilla kehotetaan tulevaisuudessa ottamaan riskejä, olemaan avoimempi ja kuuntelemaan omaa sydäntä.
Markus: - On joo, on saanut paljon infoa yrittäjyydestä ja vinkkejä tulevaisuuteen.
Pekka: - Kyllä olen saanut uusia ideoita ja vinkkejä.
                                                                                              Eetu Mört

Kiitollinen, siunattu, onnellinen!

Start up kurssi alkaa olemaan päätöksessä. Tämä on ollut kokemuksena mahtava. Olen saanut tutustua matkan aikana moniin julkisuuden henkilöihin paremmin ja oppinut paljon yrittämisestä. Tämä kurssi selkeytti näkemystäni siitä, millaista olisi olla yrittäjä. Kurssin alkaessa en ajatellut koskaan pistäväni pystyyn omaa yritystä, mutta en sulje pois vaihtoehtoa alkaa yrittäjäksi tulevaisuudessa.

Mielestäni onnistuitte kurssissa hyvin ja kurssi ympäristö on erittäin selkeä ja helppokäyttöinen. Sisällöt olivat erittäin kiinnostavia, ja tähän kurssiin koukuttui helpolla ja kurssi opetti paljon tulevaisuutta ajatellen. Erityisesti iloitsen siitä, että selvitin kaikki tehtävät määräaikaan mennessä ja opin tästä oikeasti tulevaisuutta ajatellen. Mielestäni ette epäonnistuneet missään, kurssi oli kaikin puolin aivan mahtava. En ainakaan näin äkkiseltään keksi mitään parannettavaa tai kehitettävää.

Kiitos tuhannesti kaikesta ja mahtavasta matkasta sekä kokemuksesta! Piditte hyvin lupauksen, ettei muu koulunkäynti kärsi tämän kurssin takia ja että sen voi tehdä etänä mistä päin Suomea tahansa.

Kiitos ja hyvää joulua sekä uutta vuotta!

Terveisin Essi Vuosaari

Takaisin edelliselle sivulle