Lumakurssi - luonnontieteitä käytännönläheisesti

Julkaistu: 07.04.2018 klo 08.58

Luonnontieteiden työkurssille osallistuvat opiskelijat kävivät tutustumassa Heurekaan 23.3. Päivän ohjelmassa oli ohjattu työskentely Tuntevat aivot, jossa tutkittiin, mitattiin ja havannoitiin aivoissa tapahtuvia biologisia, kemiallisia ja fysikaalisia ilmiöitä.

Planetaarioelokuvassa Törmäyskurssilla! perehdyttiin asteroideihin ja aurinkokuntamme menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen.
Opiskelijat saivat myös omatoimisesti tutustua Heurekan lukuisiin mielenkiintoisiin näyttelyihin eri aloilta.

Päivän lopuksi ryhmä matkasi Tampereelle. Siellä vierailimme Museokeskus Vapriikissa, jossa opiskelijat saivat käydä esim. kivimuseossa (esillä oli mm. meteoriitteja ja jalokiviä), luonnontieteellisessä museossa ja innovaationäyttelyssä ym. Mukana matkalla olivat opettajat Sirpa Kolehmainen ja Terhi Kolehmainen.

Mitä mieltä opiskelijat reissusta?

  • Reissuhan oli ihan mielenkiintoinen ja kiva! Päihitti ihan heittämällä jokapäiväiset koulupäivät ja teki oppimisesta oikeasti mukavaa vaihteeksi. Mielenkiintoisinta oli mielestäni varmaan fysiikan ihmeelliset lait ja eri laitteet kuten ’’ikiliikkuja’’. Tunteiden tutkiminen reissun alussa oli oikeastaan paljon mukavampaa kuin kuvittelin. Opetus oli rentoa ja saatiin paljon omaa aikaa tutkia eri ilmiöitä. Ainoa negatiivinen muisto reissusta häätyy olla kyllä paluumatkan junan aivan kehnoa puhelinyhteys. jonka kanssa joutui taistelemaan melkein koko yön! Siitä huolimatta aivan mahtava reissu!
  • Reissu oli hauska, Heurekassa oli mukavaa, Vapriikki ei ollut niin kiinnostava mutta sieltä löytyi yksi asia, joka kiinnosti. Se oli lankapuhelin, jolla voi soittaa ohjelmoituihin numeroihin ja sieltä vastattiin jotain aivan ihmeellistä.

  • Reissu tiedekeskus Heurekaan oli mainio! Heurekassa tykkäsin eniten ohjatusta ohjelmasta, jossa aiheena oli aivot. Toisaalta omakin kiertely oli mukavaa, mutta ei saanut yhtä kattavasti tietoa kuin ohjatussa. Siellä oli normaaleja fysiikan ja kemian ilmiöitä, joita havainnollistettiin yksinkertaisilla tavoilla. Kävimme myös Tampereella Vapriikin museossa, jossa oli monia näyttelyitä mm. Jääkiekkomuseo. Reissu oli aika väsyttävä, mikä saattaa johtua siitä, että junassa oli huono nukkua. Tämähän on kyllä aika persoonallinen asia, mutta minulle se ei sopinut.
  • Reissu tiedekeskus Heurekaan oli oikein mukava, vaikka olinkin käynyt jo siellä kerran aikaisemmin, niin oli se silti jonkin verran uudistunut. Työpajassamme opin hieman lisää omista tunteistamme ja siitä, miten aivomme toimivat, sekä missä osissa eri reseptorit sijaitsevat. Kiinnostavinta koko matkassa oli kuitenkin varmaan Heurekassa pyörinyt Törmäyskurssilla-pienelokuva, jossa kerrottiin aurinkokunnan synnystä ja siellä kiertävistä kappaleista, jotka saattavat olla törmäyskurssilla Maan kanssa. Sen lisäksi muuta tietoa aurinkokunnasta. Ylipäätänsä reissu oli kokemuksena hyvä.

  • Reissu oli hauska ja Heurekassa oli paljon itseä kiinnostavia asioita, esimerkiksi Tarttuvaa-näyttely ja tuntevat aivot ohjelma. Kävimme myös katsomassa rottakoripalloa, joka tosin ei ollut kovin onnistunut. Kävimme myös katsomassa Törmäyskurssilla elokuvan, joka oli myös kiinnostava. Kokonaisuudessa reissu oli kiva ja onnistunut.

Kuvat ja teksti Sirpa Kolehmainen ja Terhi Kolehmainen

Takaisin edelliselle sivulle