Omat lahjat käyttöön

Julkaistu: 19.08.2017 klo 11.50

- Jokainen meistä on saanut Jumalalta erilaisia lahjoja, ja ne kannattaa ottaa käyttöön, sanoi pastori Emilia Helavuo saarnassaan lukion ja yläkoulun koululaiskirkossa pe 18.8.

Seuraavassa uusien ykkösten kuvia ja tiivistelmä kirkossa kuullusta saarnasta.

- Pappi aloitti saarnan toivottamalla kaikki tervetulleiksi. Saarnan aikana hän luki evankeliumista kohtaa, jossa viitattiin siihen nykyajankin ongelmaan, että vähäosaisilta otetaan vähemmäksi ja hyväosaisille annetaan lisää. Lopuksi pappi siunasi paikallaolijat ja toivotti hyvää kouluvuotta.

- Emilia puhui talenteista ja niiden eri merkityksistä. Hän kertoi, että toisille talentti tarkoittaa lahjakkuutta, toisille se tarkoittaa vuoden palkkaa. Kaikki lahjat ja asiat, jotka saamme, ovat Jumalan antamia, ja meidän tulisi olla niistä kiitollisia.

- Jokainen ihminen, aivan jokainen on jossakin hyvä. Jokaiselle ihmiselle on annettu taipumuksia ja ominaisuuksia, joista on hyötyä ja iloa kuin itselle ja muillekin. 'He saavat aivan yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on'.

- Jumala on antanut kaikki lahjat. Elämän lahja on Jumalan suurin lahja. Sitä pitää käyttää oikein, kuin myös muitakin lahjojamme.

- Jumalan on antanut meille kaikki lahjat, elämän lahjan. Omia lahjoja pitää käyttää oikein.

- Lahjat, jotka Jumala on antanut, eivät ole muilta ihmisiltä pois. Elämä on Jumalan antama lahja. Ihmisen pitää käyttää omia lahjojaan oikein.

- Jumalan antamat lahjat eivät ole muilta pois. Omilla lahjoilla on tehtävä hyvää ja on oltava oikeudenmukainen. Elämän lahja on Jumalan lahja, ja sitä tulee arvostaa.

Kuvat Sofia Savikuja, Ella Hyrkäs ja Saara Viippola. 

Takaisin edelliselle sivulle