Pakkasta, luontoa ja opettajien koulutusta

Julkaistu: 09.02.2017 klo 06.01

Keskiviikkona 8.2. oli virkeä pakkaspäivä: 22 astetta. Se ei haitannut Erasmus-vieraiden nauttimista luonnosta. Iltapäivällä oli vuorossa opettajien koulutuspajoja, joissa digituutorit toimivat avustajina.

Aaamulla lukion väkeä oli reippaana Aavasaksa experiencellä odottamassa vieraita. Aurinko oli nousemassa yhdeksän tienoissa vieraiden saapuessa.

Aavasaksa Experience oli järjestänyt tutustumisen erilaisiin talvisiin aktiviteetteihin. Ohjelmassa oli muun muassa pilkkimistä.

Kaikki pääsivät hiihtämään metsäsuksilla, moni ensimmäisen kerran elämässään.

Lumikenkäily sujui kuin vanhoilta tekijöiltä.

Polkukelkkaakin vieraat pääsivät kokeilemaan.

Läskipyörätkin kulkivat lumella.

Välillä ryhmät poikkesivat sisälle lämmittelemään takkatulen ääressä.

Iltapäivällä lukion tilat täyttyivät kunnan opettajista, jotka olivat tulleet koulutukseen. Koulutuspajojoissa oli muun muassa elokuvantekoa, digitaalisen musiikin tekemistä, koodausta, ipadin peruskäyttöä, iTunesU:n esittelyä, digitaalista tarinankerrontaa ja tietoturvallisuusasiaa. Opettajat jakaantuivat kiinnostuksensa mukaan eri pajoihin viiteen eri luokkaan.

Stuart Hammersley opetti digitaalista musiikintekoa iPadilla.

Oman musiikin tekeminen iPadilla on yllättävän helppoa.

Jokaisessa pajassa oli kaksi digituutoria apuna, ja lisäksi he huolehtivat tarjoilusta. Digituutorit saivatkin kiitosta ammattimaisesta, asiallisesta ja iloisesta toiminnastaan pajoissa.

Chris Murphyn pajassa opiskeltiin animaatioiden tekemistä. Jokaisessa pajassa päästiin myös käytännössä kokeilemaan ja tekemään asioita.

SeeSaw -ohjelma antaa hyvät mahdollisuudet opiskelijoiden töiden tallentamiseen ja vuorovaikutukseen opiskelijan, opettajan ja vanhemman välillä.

Kiitos kiinnostavasta ja käytännönläheisestä opetuksesta kaikille opettajille! Kiitos myös lukion opiskelijoille avustanne pajoissa!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle