Poistumisharjoitus

Julkaistu: 30.08.2018 klo 14.37

Lukiolla pidettiin to 30.8. poistumisharjoitus, jossa testattiin poistumis- ja hätäsuunnitelmien toimimista käytännössä. Mukana olivat Lapin pelastuslaitoksesta palopällikkö Timo Uusimaa ja Pasi Lahtinen.

Tunneilta poistuttiin ryhmittäin pihalle lipputangon luokse, kun palohälytin alkoi soida. Harjoitus on tärkeää, sillä havaittiin, ettei hälytys kuulu kunnolla kaikkialle. Rakennuksesta poistumiseen on olemassa suunnitelmat. Opettaja lähtee luokasta viimeisenä, ja hänen on tärkeä tietää luokassa olijoiden lukumäärä. 

Sari-rehtori teki ilmoituksen paloviranomisille siitä, että luokion puolen luokat ovat tyhjiä. Harjoitukseen osallistui myös päiväkodin puoli. 

Harjoituksen jälkeen lukion väki kokoontui aulaan, jossa purettiin harjoituksen yksityiskohtia. Jokaiselle selvisi, mikä merkitys on talossa olevilla vihreillä poistumismerkeillä. Ne näyttävät hätätilanteessa tietä ulos. Jokaisessa luokassa ja samoin ilmoitustauluilla on kunkin luokan pelastussuunnitelma ja kartta, joihin kannattaa tutustua.

Hätätilanteessa on tärkeä säilyttää malttinsa ja noudattaa henkilökunnan antamia ohjeita. Paikalta ei pidä poistua, ennen kuin siihen annetaan lupa. Palolaitoksen toimintaan hätätilanteessa vaikuttaa suuresti se, tiedetäänkö talon olevan tyhjä ihmisistä vai ei. 

Timo Uusimaa antoi kiitosta lukiolaisten rauhallisesta poistumisesta pihalle. Tuulikaappiin lattialle jätetyt kengät ovat selkeä turvallisuusongelma, sillä hätätilanteessa ne estävät nopean poistumisen ja hidastavat rakennuksen evakuointia. Sari-rehtori sanoi toivovansa, että tästä lähtien kengät ovat aina niille varatuilla hyllyköillä, eivät laittialla. Opiskelijakunnan hallitus miettii kenkähyllyköiden uudellensijoituksen.

Kiitos Lapin pelastuslaitokselle hyvin sujuneesta harjoituksesta! 

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle