Puhekurssi luki satuja lapsille

Julkaistu: 09.11.2017 klo 08.25

Puhekurssi kävi ke 8.11. Ylitornion kirjastossa pitämässä satutunnin. Paikalla oli yleisönä lapsia ja heidän hoitajiaan yhteensä 44 henkilöä.

Ryhmä oli jakaantuneena kolmeen pisteeseen. Tässä musiikkihuoneen yleisöä.

Musiikkihuoneessa satuja luki kaksi Aleksia. Tuokion lopuksi musiikkihuoneessa äänestettiin, mikä luetuista kirjoista oli hauskin.

Lastenosastolla pienimmille lapsille lukivat Henni ja Julia. 

Näille lapsille luki Venla. Kaikissa ryhmissä kuunneltiin hienosti ja katsottiin innokkaasti kirjojen kuvia. Lukijaksi kasvaminen alkaa pienestä. 

Puhekurssilla on harjoiteltu muun muassa äänenkäyttöä ja erilaisten tekstien lukemista. Lukuhetkistä jäi hyvä mieli sekä lukijoille että kuulijoille. Näin lukemistilannetta kommentoivat lukijat:

-Lukuhetki sujui hyvin. Lapset kuuntelivat satuja ja pitivät kovasti. Lukeminen tuntui hieman hassulta, kun ei ole tapana lukea lapsille. Opin, että lasten kanssa pitää lukea hitaasti ja rauhallisesti, jotta kaikki kerkeävät mukaan tarinaan.

-Lukuhetki oli todella mukava! Suurissa ryhmissä olevien pienten lasten kanssa on tärkeää pitää lasten mielenkiintoa yllä koko lukemisen ajan esim. näyttämällä kuvia. Lisää tällaisia!

-Oli aivan mukavaa lukea lapsille ja lukeminen tuntui sujuvan aivan hyvin, vaikka välillä oli sanat hukassa.

-Lukeminen oli ihan hauskaa ja lapset olivat ihania. Opin, että lapsille lukemisessa pitää olla kärsivällisyyttä, koska osa lapsista sattui olemaan vilkkaita.

-Lukuhetki oli hauska ja mielenkiintoinen. Lukeminen sujui hyvin ja lapset jaksoivat kuunnella. Näytimme myös kuvia aina lukemamme jälkeen lapsille, jotta heidän kiinnostuksensa pysyisi. Hoitajat sanoivat myös, että kuvien näyttäminen oli hyvä juttu. Opin juuri sen, että lapset eivät jaksa välttämättä kuunnella, jos luetaan vain tekstiä. Kuvia on siis hyvä näyttää varsinkin lapsille.

Kiitokset kirjastolle ja päiväkodille hyvästä yhteistyöstä! 

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle