Sähköisen ylioppilaskokeen harjoitus: Hyvin meni!

Julkaistu: 04.10.2015 klo 14.49

Lukiolla osallistuttiin 2.10. valtakunnalliseen abittikokeeseen. Kymmenen opiskelijaa osallistui kokeeseen, jota edelsi järjestelmän rakentaminen, harjoituksenharjoituksenharjoitus ja harjoituksenharjoitus.

Alkuviikosta opettajat harjoittelivat buuttausta, joka osoittautui toisissa koneissa vaikeammaksi kuin toisissa. Tämä kone oli helppo buutata.

Sari ja Päivi ovat tehneet valtavan työn rakentamalla suljetun järjestelmän, joka tositoimissa osoittautui toimivaksi. Joissakin kirjoituspaikoissa oli vielä kosketusongelmia vanhan liitäntäjohdon kanssa. - Tämä on aika hyvin humanistinavoilla rakennetuksi, veisteli Sari.

Torstaina tehtiin kokeeseen osallistuvien kymmenen kakkosvuoden opiskelijan kanssa buuttausharjoitus, joka sujui hyvin. Kaikki pääsivät suljettuun järjestelmään. Kokeeseen osallistuvat eivät vielä ole käyneet äi4-kurssia, jonka aihepiiriin koe liittyi.

Perjantaina tehtiin valtakunnallinen koe, jossa kaikki sujui hyvin. Seuraavassa opiskelijoiden kommentteja kokeesta.

  • Se oli helpompi ja mukavampi mitä odotin. Aineistotekstit olivat mielestäni huonolla fontilla ja näkyivät epäselvästi. Lisäksi sanojen määrä voisi näkyä selkeämmin. Tuleeko paljon miinusta, jos kirjoittaa yli sanamäärän?
  • Vaikeaa oli saada kone käynnistymään tikulta, kun ei itse ole ns. tietokonenörtti. Vaikka ohjeitakin yritin katsoa kotona netistä, en silti tajunnut miten saan oman koneeni käynnistymään tikulta. Mieleeni tuli, että tuollaisessa kokeessa pitäisi olla valvojana henkilö, joka on selvillä koneista.
  • Koe tuntui aluksi vähän oudolta, en meinannut tajuta tehtävän antoa tai sitä miten liittäisin aineistot osaksi vastausta. Kyllä sekin sitten selkeni, kun ohjeet pariin kertaan lukaisi läpi. Muuten koe tuntui mahtavalta tehdä! Koeympäristökin oli sinänsä todella selkeä. Tykkäsin itse paljon.
  • Itse järjestelmä toimi hyvin. Kirjoitusohjelma/alusta oli erittäin karsittu. Edes tabulaattori ei toiminut. Positiivista on tosin se, että tietokoneella on nopea kirjoittaa ja tekstiä on helppo muokata ja korjata. Käyttöjärjestelmän ulkomuoto oli kuin 90-luvulta, jos sillä nyt merkitystä on.
  • Aiheet oli kaikki vähän outoja niin vähän ärsytti alkaa niistä kirjottamaan. Mutta systeemi toimi, siinä ei ollut mitään ongelmaa.
  • Abittikoe toimi ihan hyvin. Videot toimivat hyvin ja äänet. Netti ei katkeillut kesken kokeen. Mukavaa oli kirjoittaa näppäimistöllä. Vähän ongelmia oli, kun sivun rullaaminen alaspäin oli välillä vahingollista enkä saanut kontrollia välillä. Mutta uskon, että syy on läppärissä.
  • Mielestäni koe toimi erittäin hyvin, mutta vähän korjattavaa huomasin sen verran, että ainakin omalla koneellani, kun näytön sammutti (siitä lukon kuvasta joka on ilmeisesti tarkoitettu käytettäväksi, jos tarvitsee pitää taukoa jostain syystä.) näyttö meni hetken päästä lepotilaan eikä antanut kuvaa ennen koneen uudelleen käynnistämistä. Toisena huomiona, joka ei ole niin kriittinen, selaimen kursori saisi vilkkua vähän nopeampaa, jotta se olisi helpompi havaita tekstin keskeltä. Nyt sen vilkkumisaika on sekunti. Sen voisi mielestäni vaihtaa puoleen sekuntiin.
  • Omalla kohdalla ainakin toimi aivan hyvin. Ei ollut mitään ongelmia.
  • Kaikki meni juuri niin kuin pitikin. Kokeen rakenne oli yksinkertainen ja helppolukuinen. Pieni vastauslaatikko oli ehkä ainoa miinus, sillä se oli kauheaa rollaamista. Oli kyllä ihan mielenkiintonen osallistua.
  • Mielestäni koe oli todella kätevä. Omalla kohdallani vaikeuksia ei tullut, kaikki sujui hyvin ja vaivattomasti buuttauksesta lähtien. Mielestäni todella kätevää!

Päivi oli järjestelmän toisen koneen takana.

Hienoa, että kaikki meni hyvin!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle