Skype-keskusteluja videoista Pellon ykkösten kanssa

Julkaistu: 11.09.2017 klo 17.02

Ylitornion lukion ykköset keskustelivat videoista Pellon lukion ykkösten kanssa äidinkielen tunnilla 11. syyskuuta. Lukion äidinkielessä opiskellaan erilaisia tekstejä, joita mediatekstitkin ovat.

Ensimmäinen keskustelu käsitteli Savonlinjan mainosvideota, jota analysoitiin. 

Keskustelujen jälkeen opiskelijat kirjoittivat ajatuksiaan keskusteluista.

  • Keskustelu käytiin Savonlinjat-videosta. Keskustelua kehittäisin, että ei tulisi sellaista hiljaista vaivaantunutta tilannetta kuin siinä alussa. Hyvää keskustelussa oli se että kuitenkin keskustelu alkoi sujumaan jossain vaiheessa hyvin. Keskustelua voisi parantaa yrittämällä tehdä keskustelusta enemmän luonnollista ja ei niin tökkivää.
  • Keskustelu eteni sujuvasti ja molemmat osasivat kommentoida toisiensa vastauksista. Ja molemmat osasivat kysyä hyviä kysymyksiä.
  • Keskustelu meni todella hyvin. Asiaa oli kerätty hyvin molemmilta puolilta ja välillä tuli hiljaisia hetkiä, mutta se voi myös johtua tilanteen outoudesta ja uutuudesta. Yleisesti aivan hyvin sujui. Äänenkäyttö oli hyvä ja kaikki puhuivat rauhallisesti ja selvästi.

Toinen keskustelu käsitteli videota Satumaa.

  • Toinen keskustelu oli videosta Satumaa. Keskustelu oli alussa aika vaivalloista mutta keskustelu muuttui nopeasti hyväksi ja molemminpuolista oli kysyminen ja vastaaminen. Hyvää keskustelussa oli molemminpuolinen keskustelu joka kehittyi. Kehittäisin vielä vastaamista että vastaukset olisi laajempia.
  • Keskustelu meni aivan kohtalaisesti. Minusta olisin itse voinut puhua enemmän.
  • Ääni vähän pätki keskustelun aikana ja pellolaisilla oli vähän vähemmän asiaa kerättynä. Keskustelu kuitenkin sujui aivan ok hyvin.

Kolmannessa keskustelussa pohdittiin, mihin Kalevalakorun mainosvideolla pyritään ja millaista imagoa videolla halutaan luoda. 

  • Meidän keskustelumme käsitteli aihetta kalevalakorut. Hyvää keskustelusssa se että keskustelu sujui ihan hyvin, kehitettävää olisi se että me emme päässeet vastamaan niin moneen kysymykseen enemmän me kyselimme ja he vastasivat. Hyvää keskustelussa oli meidän yhteistyö.
  • Molemmilla hyvät kysymykset ja vastaukset. Keskustelu eteni mukavasti ei tullut pitkiä hiljaisuuksia.
  • Heillä keskustelu sujui mukavasti juttua oli hyvin ja keskustelu myös oli hieman hauska. Parantamista olisi, että kaikki olisivat äänessä enemmän. Ja äänenkäyttö voisi olla kovempaa.

Kuvat Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle