Terveisiä Heurekasta!

Julkaistu: 11.04.2019 klo 08.26

Luma-kurssilaiset kävivät pe 29.3. Vantaalla Heurekassa sekä Tampereella Vapriikissa Sirpa ja Terhi Kolehmaisen ohjauksessa.

Seuraavassa opiskelijoiden palautteita ja kuvia matkalta. 

  • Matka oli kaiken kaikkiaan kiva. Junassa nukkuminen onnistui hyvin. Heureka oli mielenkiintoinen ja näyttelyt olivat kiehtovia. Heurekassa tehty labratyö onnistui myös hyvin. Vapriikissa mielenkiintoisin näyttely oli kivinäyttely.
  • Reissussa oli erittäin mielenkiintoista ja opin paljon uutta erilaisista asioista. Vaikka olinkin käynyt Heurekassa aiemmin, oli se silti antoisa kokemus. Myös Vapriikki oli mielenkiintoinen ja monipuolinen.

  • Tämä päivä on ollut hyvin antoisa, heureka antoi paljon uusia perspektiivejä fysiikkaan, kemiaan ja fysiikanlakeihin. Opin paljon uutta ja todella mielenkiintoisilla tavoilla! Pieni oma aika illan päätteeksi oli loistava päätös illalle.
  • Tiedeleirikoulupäivä on ollut mielenkiintoinen ja mieleenpainuva. Olen oppinut uusia asioita Vantaan Heurekassa sekä Tampereen Vapriikissa. Heurekassa kävimme määrittämässä DNA:ta ja kokemassa uusia kokemuksia. Vapriikin museokeskuksessa saimme kokea palan historiaa eri osa-alueilta ja uutta opimme eteenkin kivilajeista. Päivä oli kaikin puolin mukava ja antanut positiivisesti uusia asioita minulle.

  • Päivä oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja hauska. Tykkäsin kun saatiin heurekassa tehdä itsekkin työ. Vapriikki oli kans mukava kokemus.
  • Päiväkeskus Heurekassa ja Vapriikissa oli todella mielenkiintoinen. Heureka oli täynnä uusia kokemuksia, esimerkiksi planetaarion elokuva oli todella upea. Vapriikki-museossa kävimme katselemassa erilaisia kiviä. Päivä oli kokonaisuudessaan mahtava kokemus!
  • Matka oli todella opettavainen, mutta väsyttävä. Kävelimme ja kiertelimme ympäriinsä eri paikkoja. Heurekassa opimme DNA:n koostumuksesta, ja Vapriikissa näimme paljon erilaisia kiviä ja fossiileja.
  • Reissu oli perin antoisa. Oli mielenkiinnostavaa nähdä fysiikan lakeja käytännössä. Parhaiten reissusta mieleen jäi planetaarioesitelmä ja nuistoksi sain kolikon, jossa on oma kuvani sivuprofiilista.

  • Päivä oli toiminnantäyteinen! Laboratoriotyöskentely Heurekassa oli mielenkiintoista: opimme elektroforeesista. Näimme myös dinosauruksia ja pääsimme harjoittamaan aivojamme Aivot narikkaan -näyttelyssä. Tampereella Vapriikissa tutustuimme kivikokoelmaan ja luonnontieteelliseen museoon. Vapriikissa oli myös kaunis näyttely vuoden 2018 luontokuvista. Päivä kului nopeasti :)
  • Mielestäni päivä oli tosi mukava, Heurekassa opittiin paljon uutta ja kivilajeja ja eläimiä oli kiva katsoa, vapaa ajalla ehti tutkia vähän Tamperetta, mikä oli mukavaa :)

Kuvat Minna Yrjänheikki, Sofia Savikuja, Reko Ainonen

Takaisin edelliselle sivulle