UEF-lähettiläät Roosa ja Kaisa vierailulla

Julkaistu: 06.02.2019 klo 20.47

Runebergin päivänä, 5.2., Itä-Suomen yliopiston UEF -lähettiläät Roosa Pehkonen ja Kaisa Juntunen kävivät kertomassa opiskelijoillemme opiskelusta Itä-Suomen yliopistossa.

Itä-Suomen yliopiston koulutustarjonta on laaja. Mahdollisuus valita sivuaineopintoja on yksi kattavimmista, jos ei jopa kattavin, Suomen yliopistoista. Opiskelijan mahdollisuus vaikuttaa opintojensa rakenteeseen ja työmarkkina-asemaan on siten hyvä.

Osittain tutkinnot ovat suoraan ammattiin johtavia, esimerkiksi lääkäri, farmaseutti ja luokanopettaja. Osa tutkinnoista on taas niin sanottuja yleisiä tutkintoja, joissa pää-ja sivuaineet vaikuttavat työhön sijoittumiseen. Myös "ammatillisten" tutkintojen osalta sijoittumismahdollisuudet työelämään ovat laajat. Roosa ja Kaisa totesivatkin, että yliopistotutkinto, joka rakentuu omiin mielenkiinnon kohteisiin, antaa mahdollisuuden löytää itseä aidosti kiinnostava työ.

Roosa ja Kaisa kertoivat myös omista opintopoluistaan: Roosa on opiskellut pääaineenaan ympäristötieteitä ja sivuaineena ympäristöoikeutta. Kaisa opiskelee englantia ja kääntämistä. Molemmilla oli lisäksi paljon lisäopintoja, joita he olivat valinneet oman kiinnostuksensa pohjalta. Sekä Roosa että Kaisa valmistuvat tänä keväänä, mutta kumpikaan ei vielä tiennyt mitä heistä ”isona” tulee. Lukiolainen voi siis olla aivan rauhallisin mielin, vaikka omat suunnitelmat olisivat vielä epäselvät.

Itä-Suomen yliopiston tavoite on olla paras oppimisympäristö vuonna 2020. Yliopistossa tehdään jatkuvaa tutkimustyötä, mikä mahdollistaa laadukkaan opetuksen. Yliopistossa on mahdollisuus suorittaa oman näköinen tutkinto ja mahdollisuus kansainväliseen vaihtoon. Siinä on monta hyvää syytä, joiden perusteella Itä-Suomen yliopisto on Roosan ja Kaisan vierailun perusteella hyvä vaihtoehto.

Kiitos UEF-lähettiläät, Roosa ja Kaisa!

Kuvat ja teksti Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle