Unkarilaisia vieraita lukiolla

Julkaistu: 27.08.2016 klo 13.01

Ryhmä unkarilaisia Ylitornion ystävyysseurakunnasta Irsasta kävi 26.8. kävi lukiolla tutustumassa suomalaisten nuorten koulunkäyntiin. Unkarilaiset vierailivat englannin ja äidinkielen tunneilla sekä olivat mukana esiintymässä lukion ja yläkoulun yhteisessä koululaiskirkossa.

Unkarilaisten ryhmä järjestäytyi valokuvaan isäntänsä Matti Salmisen kanssa oppituntien jälkeen.

- Oli hienoa nähdä, miten iPadia käytetään oppimisvälineenä. Mieleen jäi, että mitä enemmän toimitaan erilaisissa tilanteissa maailmassa, sitä paremmin pystytään toimimaan siinä. Opetus voi antaa opiskelijoille hyvät valmiudet toimia tässä maailmassa, totesivat unkarilaiset.

- Oli uskomaton ero opetukseen Unkarissa, totesi Tokai Tibor. -Minun pojallani kotona on tabletti ja älykännykkä, mutta niitä ei saa tuoda kouluun eikä niitä hyödynnetä millään tavalla opiskelussa. Täällä kielen ja kirjallisuuden opetus on luovaa ja opiskelijoita opetetaan hallitsemaan kieltä ja erilaisia tekstejä. Kirjallisuutta tuodaan myös tähän hetkeen.

Oli myös hämmästyttävää, että opiskelijat vastasivat englanniksi ja kertoivat, mitä ja miten he ovat opiskelleet äidinkieltä ja kirjallisuutta, ihmetteli joku.

Ylitornion ystävyysseurakunnasta oli vieraana kahdeksan hengen ryhmä, johon kuului eri tavalla kasvatuksen kanssa tekemisissä olevia ihmisiä: Suomessa useaan kertaan vieraillut kanttori Bárdossy Tamás, lastenhoitaja Csadóné Benyusovics Kitti Eszter ja kirkkoherra Csadó Balázs, päiväkodin johtaja Fakan Zsuzsanna, lapsityöntekijä Fógelné Jóga Andrea, uskonnonopettaja Kerényi Boróka, talousjaoston puheenjohtaja Tokai Tibor ja lastenhoitaja Vizvári Orsolya.

Vierailun jälkeen unkarilaiset olivat mukana yläkoulun ja lukion koululaiskirkossa. Virsi 517 Herra kädelläsi sujui vuorovirtenä unkariksi ja suomeksi.

Kiitos mukavasta vierailusta! Vierailut toteutettiin osana lukion kansainvälistymishanketta #GlobE.

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle