Vaalipaneeli ja varjovaalit nuorisotalolla

Julkaistu: 24.03.2017 klo 07.47

Torstaina 23. maaliskuuta kunnallisvaaliehdokkaat pääsivät nuorten tentattavaksi vaalipaneelissa nuorisotalolla. Tilaisuuden jälkeen pidettiin varjovaalit, joissa nuorilla oli mahdollisuus äänestää kunnallisvaaliehdokkaita.

Keskustelemassa oli kunnallisvaaliehdokkaita kolmesta ryhmästä: Timo Kunnari kokoomuksesta, Katriina Koskela ja Marjo Petäjäniemi vasemmistoliitosta sekä Eeva-Kaarina Heikkilä ja Antti Eteläaho keskustasta. Paneeli oli järjestetty hauskasti, joten osa kysymyksistä vaati nopeita kyllä - ei -kannanottoja. Monet asiat tosin ovat niin monimutkaisia, että joihinkin kysymyksiin panelistien teki mieli nostaa molempia lappuja. Kaikkia panelisteja huoletti muun muassa ilmastonmuutos, pakollinen kasvisruuan tarjoaminen sen sijaan jakoi mielipiteitä. 

Keskustelun juonsivat hauskasti Eetu Mört ja Emma Korpi.

'

Joihinkin kysymyksiin kysyttiin kannanottoa myös yleisöltä. Paikalla oli väkeä peruskoulusta ja lukiolta.

Paneelin lopuksi panelistit esittivät kukin visionsa tulevaisuuden Ylitorniosta. Useimpien kuvissa oli aurinkoa ja ihmisiä. Tilaisuuden jälkeen pidettiin varjovaalit, jossa nuorilla oli mahdollisuus käyttää äänivaltaansa. Äänestysikäiset luonnollisesti äänestävät oikeissa vaaleissa. 

Kiitos mielenkiintoisesta vaalipaneelista!

Kuvat ja Teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle