Ykkösten vanhempainilta

Julkaistu: 05.09.2017 klo 10.42

Maanantaina 4. syyskuuta pidettiin vanhemapinilta ykkösten vanhemmille. Paikalla oli mukava joukko vanhempia.

Rehtori Sari Lantto kertoi lukion systeemeistä ja paikalla olevat opettajat esittäytyivät. 

Illan aikana käsiteltiin lukion käyttämiä yhteistyö/tiedotuskanavia, joita ovat:
- lukion verkkosivut, josta löytyy lukion ajankohtaiset asiat sekä esimerkiksi linkit kaikkiin opintojen kannalta keskeisille sivustoille (opetussuunnitelma, eri oppinaineiden ainekohtaiset sivut, oppikirjaluettelo, lukuvuosikalenteri. lomakkeet jne.)
- Facebook, joka on kaikkien luettavissa, vaikka muutoin ei olisi kirjautuneena
- Verkkolehti, jossa on juttuja lukion arjesta, vierailuista, tapahtumista ja esimerkiksi vanhempainilloista
- Wilma, joka on nykyisin tärkein ja virallinen tiedotuskanava. Wilmassa voi käydä tarkastamassa esimerkiksi poissaolot ja jaksoarvioinnit. Arvoinnit tulevat näkyviin sinne, ja käytäntö on, että ryhmänohjaaja laittaa viestin Wilman kautta vanhemmille, kun arviointi on valmis.
- Jos Wilmaan kirjautumisessa tai käytössä on ongelmia, rehtori kehotti ottamaan yhteyttä koulusihteeri Päiviin, joka auttaa jokaista henkilökohtaisesti. HUOM! Wilma-viestiin kannattaa vastata Wilman kautta!
- Sähköposti ja puhelin ovat tietenkin edelleen käytössä ja tapaamisia saa halutessaan niin ryhmäänohjaajan, aineenopettajien kuin opinto-ohjaajan kanssa. Koulun toimintaan saa myös tulla halutessaan tutustumaan; lukio-opetus on julkista ja avointa toimintaa.

Illan aikana vanhemmille kerrottin myös opiskeluhuollon kannalta tärkeistä yhteistyökumppaneista eli koulukuraattori Milla Tofferista, koulupsykologi Mika Nevalasta ja terveydenhoitaja Eija Kursulasta. Heidän yhteystietonsa löytyvät lukion verkkosivuilta. 

- Arvionnista opo Seija Holster kertoi uuden opetussuunnitelman myötä muuttuneista arvioinnin käytänteistä ja opiskelijoiden mahdollisuuksista vaikuttaa arvosanaansa ja merkintöjen sisällöstä (K-merkintä = kesken, H = hylätty ja S = suoritettu). Kunkin kurssin alussa käydään arvioinnin periaatteet. 

Ryhmänohjaaja Sirpa Kolehmainen kertoi ykkösten tunnelmista ensimmäisen jakson alussa. 

Illassa katsottiin myös ykkösten TVT-tunnilla tekemät diat opiskelusta lukiossa: tiedonhausta, lukemisesta, kirjoittamisesta, yhteistyö- ja ryhmätyöskentelystä sekä Showbie- ja iTunesU-ympäristöjen käytöstä. 

Vanhempia kannustettiin olemaan yhteydessä ryhmänohjaajaan/opoon/ aineenopettajaan, kun aihetta ilmenee. Yhteistyö koulun ja kodin välillä on tärkeää. 

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle