Ylioppilaamme maailmalla,osa 2. Rakennusinsinööriksi

Julkaistu: 17.11.2015 klo 09.39

Lasse Lakkapää (yo vuosimallia 2013) opiskelee Oulun seudun ammattikorkeakoulussa ensimmäistä syksyä. Ohessa Lassen "lukiomuisteluita" ja mietteitä opinnoista.

Pääsit ylioppilaaksi keväällä 2013. Mitä olet puuhaillut lähtösi jälkeen?
  • Olin armeijassa vuoden, sitten muutin Ouluun opiskelemaan rakennusinsinööriksi.
Olet nyt aloittanut Oulun seudun ammattikorkeakoulussa rakennusinsinöörin opinnot. Voisitko kertoa hieman opintojen sisällöstä, esim. mitä opintoihin sisältyy, mitkä oppiaineet lukion näkökulmasta ovat hyödyllisiä, onko paljon verkko-opintoja/itsenäistä työskentelyä, kenelle suosittaisit rakennusinsinööriopintoja jne.
  • Opintoihin sisältyy esimerkiksi piirtämistä tietokoneella tai käsin, rakennusmateriaaleihin liittyviä opintoja sekä matematiikkaa. Fysiikkaa on ollut vain vähän. Lukion näkökulmasta erityisen hyödyllinen oppiaine on pitkä matematiikka ja fysiikastakin on hyötyä.
  • Melkein kaikki materiaali/opinnot on mahdollista löytää netistä, joten verkko-opintoja on. Pakollinen läsnäolo tunneilla on harvinaisempaa kuin itsenäinen opiskelu, ainoastaan kielissä ja joissain tietyissä aineissa täytyy olla paikalla.
  • Suosittelen rakennusinsinööriopintoja kaikille rakentamisesta kiinnostuneille. Koska valittavissa on eri linjoja, niin voi valita itselleen sopivan, vaikkapa sellaisen jossa ei tarvitse juurikaan laskea.
Mitä terveisiä haluaisit kertoa opiskelijoille ja meille "vanhoille" opettajille? Oletko saanut eväitä maailmalle? Miten voisimme parantaa "eväspakettiamme"?
  • Olen saanut lukiosta hyvin tietoa ja pärjännyt sillä. Opiskelu kannattaa.
Ja sana on vapaa eli onko vielä jotakin, mitä haluaisit vielä kertoa?
  • Kaikki aiemmat opiskelut ja tieto toimivat hyvänä pohjana tulevaisuuden opinnoille.
Kiitos Lotalle, jonka avustuksella haastattelu toteutettiin!

Teksti Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle