Hankkeet

- - - 
yykl-nuolet.jpg

Robotics Beyond Borders

Kauppaoppilaitos Mercurian (Vantaa) hallinnoimassa kansainvälisessä NordPlus Junior-hankkeessa on mukana Ylitornion yhteiskoulun lisäksi Køge Business College Tanskasta ja Tallinn Poytechnic College Virosta. Hankkeen tavoitteena on tutustuttaa nuoria ohjelmointiin ja auttaa ymmärtämään logiikkaa, jolla tekniset laitteet toimivat. 

Hanke pähkinänkuoressa (pdf)

Kuuluuko ja näkkyykö - Some&podi lukion oppimisympäristön laajentajana

Opetushallituksen rahoittaman hankkeen tavoitteena on kehittää lukiolaisten taitoja käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa multimodaalisen sisällön (mm. podcast, video) tuottamisen näkökulmasta siten, että toiminta ja tuotos tukevat opiskelijoiden työelämävalmiuksia, aktiivisuutta, osallisuutta, yhteisöllisyyttä sekä opiskelijoiden hyvinvointia. Hankkeen tavoitteena on myös edistää eri oppiaineiden (integraatio-)opintojaksojen laaja-alaisen osaamisen tavoitteiden saavuttamista. 

Hankkeessa on perustettu kouulun oma podcast, Aavankutsu, jonka löydät esim. Spotifysta ja oma TikTok -kanava!

Virtuaalisesti halki Euroopan

Opetushallituksen rahoitttaman ja Oulun kaupungin hallinnoiman hankkeen tavoitteena on luoda materiaalia virtuaalisen opiskeluympäristön hyödyntämiseen eri kielissä. 

Luke - lukion laatu - ja saavutettavuushanke 2022-2023

Rovaniemen kaupungin koordinoima hanke, jonka tavoitteena on
1) ohjauksen tehostaminen toisen asteen nivelvaiheessa, erityisesti oppimisvaikeuksia kokevien tai psyykkisesti oireilevien nuorten sekä maahanmuuttajataustaisten ja vieraskielisten saamaa ohjausta. 
2) opiskelijoiden hyvinvoinnin, osallisuuden, yhteisöllisyyden ja toimijuuden tukeminen
3) tulevaisuusnäkökulman huomiointi työelämä- ja korkeakouluyhteistyössä
4) yhteistyö TUVA:n kanssa