Abiturientin ajatuksia - Kohti uutta

Julkaistu: 25.01.2021 klo 16.24

Elämme tammikuuta. Kulutamme lukion penkkejä enää muutaman viikon, jonka jälkeen siirrymme lukulomalle. Lukulomamme alkaa aivan tavallisesti helmikuun puolen välin tienoilla, vaikka penkkarit olemme joutuneetkin siirtämään huhtikuun alkuun vallitsevan tilanteen takia. Tilanne turhauttaa meitä kaikkia, mutta olemme valtavan onnellisia, että ehdimme tanssimaan Wanhat viime helmikuussa ilman koronahuolia.

Tuntuu hullulta, että lukiotaipaleemme on tulossa pian päätökseen. Ihan kuin eilen olisimme olleet tämän koulun ensimmäisellä luokalla. Kuitenkin nyt lähestyvät viimeiset ylioppilaskirjoitukset. Kirjoitukset aiheuttavat monille tänä keväänä suurta stressiä ja huolta. Toivomme koko ajan myöskin, että saisimme olla lukiotaipaleemme viimeiset viikkomme lähiopetuksessa emmekä joutuisi enää etäopetukseen, sillä se lisäisi stressiä entisestään.


Miettiessäni aikaamme lukiossa nousee mieleen monia hyviä muistoja. Yhdessäolomme aikana olemme ehtineet tehdä kaikenlaista. Osa meistä on ollut samalla luokalla alakoulusta lähtien. Tänä vuonna elämiimme tulee kuitenkin monia suuria muutoksia. Haemme mahdollisesti uusiin kouluihin ja muutamme omiin koteihin. Se jännittää meistä monia, mutta silti kuljemme sitä kohti innolla taskut täynnä eväitä elämään. Olemme tehneet paljon töitä, ja jäljellä on vielä monia tunteja puurtamista valkolakin eteen. Kohta kuitenkin huudamme punaisiin viittoihin somistautuneina kuorma-auton lavalla maailman onnellisimpina: ”Meillä loppuu koulu!”

Teksti Iida Tyni

Kuva Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle