Abiturientin ajatuksia - Liikunta antaa voimaa lukio-opintoihin

Julkaistu: 10.10.2022 klo 19.24

Aloin harrastamaan liikuntaa säännöllisesti alakoulun lopulla. Olen pelannut jääkiekkoa joukkueessa kahdeksan vuotta. Pidän eniten liikunnassa joukkuehengestä ja itsensä kehittämisestä.

Liikunta parantaa keskittymiskykyä ja voimavaroja. Jos koulutehtäviä on paljon, pidän taukoa tehtävien teosta ja käyn kävelemässä. Liikunta voi kyllä olla joskus raskastakin, koska joka päivä on jokin harjoitus ja joskus jopa useampia. Silloin tällöin harjoituksiin lähtö tuntuu rankalta, mutta harjoitusten jälkeen on hyvä mieli.

Liikun monipuolisesti ja haluan kokeilla uusia urheilulajeja. Neljä vuodenaikaa mahdollistavat vaihtelevasti liikunnan ja harjoittelun. Jokainen vuodenaika mahdollistaa erilaisia oheisharjoittelulajeja jääkiekkoa varten. Kesällä pelaan esimerkiksi tennistä ja juoksen. Kesäharjoittelu on tärkeää, jos tavoittelee talvella menestystä peleissä. Kesä on hyvää aikaa parantaa heikkouksia ja kehittää vahvuuksia. Viime kesänä harjoittelin ja kehitin nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta, voimaa ja taitoa. Harjoitusviikkoon kuului myös yksi lepopäivä, sillä palautumisella on tärkeä merkitys kehityksessä.

Yksi tärkeimmistä asioista, mitä liikuntaharrastukset tarjoavat, on sosiaaliset suhteet. Olen saanut harrastukseni avulla kavereita ja tuttuja ympäri Suomea ja jopa ulkomailta. Liikuntaharrastus yhdistää ihmisiä, ja myöhemmällä iällä olen huomannut, kuinka suuri harrastusyhteisö on. Vietän suuren osan päivästä liikunnan ja urheilun parissa. Seuraan ja katson televisiosta monenlaista urheilua. Olen oppinut ja saanut paljon vinkkejä urheilua seuraamalla. Urheilun seuraaminen on hauskaa, ja se on tuottanut minulle paljon elämyksiä.

Haluaisin tulevaisuudessa työskennellä liikunnan ja urheilun parissa. Toivon, että lukio-opinnot ja harrastukseni auttavat minua tavoitteeseen. Olen kiinnostunut liikunnallisesta ohjaamisesta ja opettamisesta. Olen saanut tilaisuuksia ohjata erilaisia lasten liikuntaryhmiä. Lukio pienellä paikkakunnalla on luonut hyvän tukiverkoston, jonka avulla voi tavoitella haaveita.

Maalivahti Ukko Tuomas. Pelaajat eturivissä vasemmalta Janne Lakkapää, Eemil Kreivi ja Otto Portimojärvi. Takarivissä vasemmalta Akseli Siponen, Leevi Kreivi, Pauli Koskela, valmentaja Nikolai Sikorski, Eemeli Rautio ja Daniel Heikkilä.

Teksti Pauli Koskela

Kuva Sari Lantto

Takaisin edelliselle sivulle