Anita Chen: The world is full of possibilities!

Julkaistu: 17.02.2020 klo 15.33

- The world is full of possibilities, said Anita Chen from the International School of Helsinki. Se visited Ylitornio 17.2. and was telling the students about her career and her thoughts about future working life.

Sari Lantto introduced Anita Chen to the listeners. They both are Apple Distinguished Educators. Anita works in teaching technology in the International School of Helsinki. The school  has over 40 different nationalities. Anita is really international since she has visited in 35 countries before the age of 35. Her path has gone from Australia to Hongkong  and from Harward University to Helsinki. She has been teaching in very many places and has had many exotic hobbies like surfing, skysurfing, diving, boxing and art. 

- On tärkeä kokeilla uusia asioita, hän kehotti. - Kannattaa mennä oman mukavuusrajansa ulkopuolelle. Elämässä on väistämättä ylä- ja alamäkiä, mutta ihmeitä tapahtuu. Kannattaa olla avoin uusille mahdollisuuksille. 

- Tulevaisuuden työelämä voi olla hyvin erilainen kuin nyt. Tulevaisuudessa työelämä muuttuu nopeasti, sillä kaikkia ammatteja emme vielä osaa edes kuvitella. Globalisaatio on osa työelämää. Ajattelun taidot ovat tärkeitä, googlattavat sisällöt eivät niinkään. Oppimaan oppiminen on välttämätöntä. Pyri siihen, että luot oman suhteen ja merkityksen oppimillesi asioille, Anita sanoi. Opittu kannattaa tehdä relevantiksi itselle. 

Tulevaisuuden työelämässä vaikeinta on jatkuva muutos. Työ tulee aiempaa väljemmäksi ja seuraa ihmistä kaikkialle. On tärkeä hallita monenlaista teknologiaa. Ihmissuhdetaidot ovat myös tärkeitä. Kansainvälisyyteen kuuluu avoimuus uusille asioille ja toisten kunnioittaminen. Aasiassa katsotaan tällä hetkellä vielä enemmän tutkintoja, kun taas lännessä osaaminen ja taidot ovat tutkintoja tärkeämpiä. 

Kun menee uuteen maahan, kannattaa alkuun tarkastella ympäristöä ja tapoja huolellisesti, jotta pääsee sisälle kulttuuriin. Kannattaa myös pyrkiä avoimuuteen uusia asioita kohdatessaan. 

- Opettele oppimaan uutta, muista olla utelias, pitää huolta itsestäsi ja ystävistäsi. On tärkeä tehdä hyvää toisille eikä ajatella vain itseään. Uusia mahdollisuuksia kannattaa etsiä. Virheiden tekeminen hauskaa - niitä kannattaa tehdä, sillä niistä oppii. Tee niitä enemmän! neuvoi Anita. 

Thank you, Anita, so much for your interesting presentation!

Pictures Sari Lantto, Mirjami Hyttinen.Text Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle