Elämäntehtävänä auttamis- ja lähetystyö

Julkaistu: 24.02.2020 klo 13.31

Projektityöntekijät Esko ja Sandi Mäki-Soini olivat ma 24.2. kertomassa kristillisestä auttamis- ja lähetystyöstä. He ovat tehneet auttamistyötä eri puolilla Itä-Eurooppaa.

Esko kertoi tarinoita omasta elämästään ja rekkakuskina kohtaamistaan ihmisistä. 

Kuulijoina oli ykkösten UE1-kurssi ja kakkosten ÄI5-kurssilaisia. 

Myös Kaliforniasta kotoisin oleva Sandi kertoi omasta elämästään ja joistakin kohtaamistaan ihmisistä. Sandi on ammatiltaan sairaanhoitaja. Hän puhui selkeää englantia, jota oli helppo kuunnella. Hän painotti sitä, että lähimmäisyydessä on ennen kaikkea suhteesta toiseen ihmiseen, toisen ihmisen näkemisestä ja toisen tilanteen tajuamisesta. 

Mieleenpainuvia tarinoita suomeksi ja englanniksi

Seuraavassa opiskelijoiden palautteita vierailusta:

- Tänään oli paljon kiinnostavia ja mieleenpainuvia tarinoita ja oli todella mukava kuunnella, kun tarinoita kuultiin suomeksi ja englanniksi. Kokemus oli kaikin puolin mukava!

- Vierailijat olivat lempeitä. Tarinat mitä he kertoivat olivat kiinnostavia. Tarinat saivat miettimään kuinka hyvin omat asiat ovat ja kuinka joillakin oikeasti asiat ovat todella paljon huonommin.

- Esittely oli erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen. Mieleen jäi syviä ajatuksia ja pohdintoja kertomuksista ja oli hienoa kuulla opetuksia sisältäviä tarinoita. Tunti oli hyödyllinen ja koen tarvitsevani elämässäni näitä neuvoja. Oli tärkeää, että tämmöinen meille järjestettiin. Kiitos!

- Mieleen jäi pariskunnan avoimmuus kaikesta heidän elämässä tapahtuneesta. Heidän kertomat tarinat ja kertomukset olivat todella mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia. Heidän uskonsa vahvuus on ihailtavaa mutta itselle vaikeasti ymmärrettävää oman ateistisuuden takia.

- Vierailijat olivat todella mielenkiintoisia ja lempeitä. Heidän kertomansa tarinat olivat todella kiinnostavia sekä koskettavia. Jotenkin ne saivat monia ajatuksia heräämään. Kuinka he olivat auttaneet eri tilanteissa olevia ihmisiä ja oikeasti ajatellut niin paljon hyvää heidän puolesta, oli koskettavaa. Jotenkin ajatus niinkuin auttamisentarpeesta kasvoi jotenkin suureksi.

- Vierailu oli silmiä avaava. Opin lähetystyön tärkeydestä ja siitä mitä se tarkoittaa käytännössä ja mitä ongelmia siihen liittyy. Tämä vierailu pisti pohtimaan maailmassa olevia ongelmia, ja sitä kuinka oikeudenmukaisuus ja omaisuus jakautuu epätasaisesti.

- Vierailu oli erittäin mielenkiintoinen. Kumpikin vierailija kertoi mielenkiintoisia tarinoita heidän matkoistaan Romaniassa, Itävallassa ja muissa Jugoslavian ja itäblokin maissa.

Aloin ymmärtämään asioita paremmin ja hieman toiselta kantilta. On sanoinkuvaamatonta, kuinka tärkeää se avunanto on maailman ihmisille. Kenties kaikki opimme edes jotain tästä vierailusta ja voimme hyödyntää sitä tulevaisuudessa.

- Oli mukava, että he kävivät kertomassa meille lähetystyöstä ja omista kokemuksista. Tarinoita oli mukava kuunnella ja osa tarinoista kuulosti todella hurjilta. He kertoivat kiinnostavia asioita.

- Vierailu oli erittäin kiinnostava ja mieltä avaava. Kiinnostavinta oli kuulla kaikkia tarinoita lähetystyöstä. Myös siitä kuinka erillaista muualla on ja kuinka kiinnostavia kokemuksia heillä on.

- Oikein mielenkiintoinen ja mukava esittely. Ihania tarinoita vaikka osa olikin surullisia, kun niitä kuunteli alkoi miettimään että miten oikeasti jotkut ihmiset elävät tai ovat kokeneet.

- Vierailu oli oikein mukava ja silmiä avaava. Oli tosi mielenkiintoista kuunnella erilaisia tarinoita ja kokemuksia. Mieleen jäi paljon positiivisia ajatuksia ja ajatuksen aihetta.

- Vierailu oli todella mielenkiintoinen, koska he kertoivat omia kokemuksia omasta elämästään eri maissa. Tästä sai tietoa erilaisten ihmisten elämästä ja miten vähävaraisimpia voisi auttaa.

- Oli todella mukava kuulla Eskon ja Sandin elämästä heidän vieraillessa koululla. Mielenkiintoisinta oli saada tietää, miten heidän elämänsä suunta on muuttunut uskonnon myötä.

- Tarinat olivat todella mielenkiintoisia, olisin mielelläni kuunnellut vielä pitempäänkin. Ne herättivät paljon tunteita ja panivat miettimään asioita. Kiva saada vieraita koska nämä avaavat paljon maailman asioita ja miten muualla menee tai miten on mennyt. Kiitos suuresti paljon vierailusta!

- Vierailusta jäi mieleen mielenkiintoiset tarinat heidän matkoiltaan. Eniten jäi mieleen orvon pojan tarina.

- Vierailu oli todella mielenkiintoinen. Tarinat olivat todella kiinnostavia ja koskettavia. Ajan kulumista ei huomannut ollenkaan oppitunnin aikana. Ihailtavaa työtä!

- Esitys oli hyvä ja oli kiinostavia tarinoita ja esittäjät olivat hyviä esittään sekä esityksestä jäi mukava mieli.

- Vierailu oli mielenkiintoinen. Vierailijoilla oli paljon omia kiinnostavia tarinoita, joita oli kiva kuunnella.

- Vierailusta jäi mieleen Eskon ja Sandyn kertomat tarinat siitä, miten he ovat auttaneet muita. He kertoivat siitä, ettei toisten auttaminen ja Jeesuksen seuraaminen katso paikkaa tai aikaa.

- Vierailu oli viihdyttävä ja mielenkiintoista kuunneltavaa. Kuulimme paljon tarinoita, joita verrattiin laupiaiseen samarialaiseen ja mietimme miten voisimme itse toimia niin.

- Mukava vierailu, oli mukava kuulla mitä lähettiläät oli kokenu ja kuinka paljon ne oli nähny.

- Vierailijoiden kertomat tarinat jäivät mieleen. Ne olivat erittäin mielenkiintoisia.

Haaste

Esko kertoi omasta elämäntaipaleestaan, muun muassa kiusattuna olemisesta kouluaikana. Miten erilaista elämä oliskaan ollut, jos olisi löytynyt joku, joka olisi tukenut silloin, kun isommat pojat kiusasivat.

Esko laittoi opiskelijat miettimään ryhmissä, olisiko heillä lähipiirissään joitakin tukea tarvitsevia ihmisiä. Jokainen ryhmä keksi hyviä vastauksia. Esiin nousivat muun muassa omat isovanhemmat ja vanhukset, syrjäytyneet nuoret ja maahanmuuttajat. Kakkoset lupautuivat tekemään etiikan kurssilla vierailun johonkin vanhainkotiin. 

Sydämelliset kiitokset vierailusta!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle