Etäyhteisöllisyyttä - välituntikilpailu ja teatteriesitys

Julkaistu: 26.03.2020 klo 11.45

Toinen etäopiskeluviikko on sujunut mukavasti. Yhteisöllisyyttä ovat tuoneet paitsi oppituntien yhteiset hetket, myös opiskelijakunnan etävälitunti. Etävälitunnilla opiskelijakunnan ohjaava opettaja Hanna Viippola veti hauskan kilpailun, jossa ykköset ja kakkkoset ottivat toisistaan mittaa erilaisten asioiden tietämyksessä.

Etävälitunnnilla vastaukset kysymyksiin annettiin salamannopeasti chatissa. Kilpailun voittivat kakkoset, tosin vasta jatkoajalla. 

Opiskelijat pitävät yhteyttä toisiinsä myös WhatsApp-ryhmissä. Sieltä löytyy apua nopeasti, jos on jokin pulma. 

 

Shakespearen näytelmän Romeo ja Julia moderni versio englanniksi - näytös 1

Zoomissa välitettiin tällainen kutsu. Esitystä saivat kaikki seurata zoomista. Ensimmäinen etänäytös kesti 20 minuuttia. 

Näytelmä alkoi alkuteksteillä.

 

Ensimmäisessä kohtauksessa Benvolio ja rakastunut Romeo keskustelevat. 

Näytelmää johdatettiin eteenpäin välitekstein, jotka auttoivat katsojia ymmärtämään, keitä keskustelijat ovat. Samantyyppinen miljöö auttoi katsojaa tajuamaan, että henkilöt olivat samassa paikassa. 

 

 

 

Esitys päättyi Romeon ja Julian suudelmaan juhlissa. Sen ensimmäisessä osassa selvisi sukuriita ja nuorten rakastuminen toisiinsa. Jäämme odottamaan ikimuistoisen rakkaustarinan seuraavaa näytöstä, joka on luvassa ensi viikolla. 

Välituntipalaveri verkossa

Myös opettajat ovat pitäneet tiiviisti yhteyttä toisiinsa. 26.3. välituntipalaverissa keskusteltiin etäopetuksesta, sen hyvistä puolista ja haasteista. Etäopetus on lähtenyt käyntiin hyvin luontevasti myös opettajien näkökulmasta. Yhteisestä WhatsApp -etäopetusryhmästä on löytynyt apua, jos on jokin pulma.

Rehtori Sari Lantto kiitti opettajia hyvin tehdystä työstä ja sanoi olevansa luottavaisella mielellä etäopetuksen suhteen.   

Kuvat Sari Lantto, Mirjami Hyttinen. Teksti Mirjami Hyttinen

 

Takaisin edelliselle sivulle