eTwinning kasvaa Suomessa

Julkaistu: 22.01.2020 klo 21.29

- eTwinning laajenee Suomessa hyvää vauhtia, selvisi eTwinning lähettiläiden koulutuksessa Helsingissä. Euroopan laajaan yhteistyöverkostoon on rekisteröitynyt jo 7837 opettajaa Suomessa. Lähettilät kokoontuivat 17. - 18.1. kouluttautumaan ajankohtaisten asioiden äärelle.

eTwinning lähettiläiden iloinen joukko. Heitä ohjaavat Yrjö Hyötyniemi ja Riikka Aminoff Opetushallituksesta. Lähettiläitä voi kutsua pitämään työpajoja kouluille. Koulutukset, työpajat ja infotilaisuudet ovat maksuttomia, sillä Opetushallitus vastaa kustannuksista. Voit myös käydä tutustumassa lähettiläiden blogikirjoituksiin.  Vuoden 2020 teemana eTwinningissä on ilmastonmuutos.

eTwinning lähettiläiden verkosto kattaa koko maan: lähettiläitä on parhaillaan 12. eTwinning on eurooppalaisten koulujen yhteisö, johon kuuluu jo lähes 770 000 opettajaa ja yli 200 000 koulua. Projekteissa opitaan toisista maista ja hyödynnetään tieto- ja viestintätekniikkaa. 

Suomessa on eTwinning School -tunnustuksen saaneita kouluja  seitsemän. Näissä kouluissa on digiosaamista, kiinnitetään huomiota internetin turvalliseen käyttöön, toteutetaan innovatiivisia ja luovia pedagogisia menetelmiä sekä edistetään yhteistoiminnallista oppimista sekä henkilöstön että opiskelijoiden parissa. Parhaillaan on menossa uusi hakukierros. 

Lähettilästapaamisessa kartoitettiin viime vuoden toimintaa ja löydettiin eTwinningistä paljon innostuksen ja ilon aiheita. Kansainvälisessä yhteistyössä hyödynnetään tvt-, viestintä- ja kielitaitoja oikeissa yhteistyökuvioissa ja opitaan elämäntaitoja. Tiina Sarisalmi ohjasi yhteistoiminnallisen työskentelyn, jossa luotiin työpajojen sisältöjä yhdessä keskustellen. 

Kehitysvalmentaja Riika Perho ohjasi voimaannuttavan esiintymistaitojen session, joka yhdisti taitavasti teoriaa käytännön harjoituksiin. Itse tekemällä oppii paljon paremmin kuin pelkästään kuuntelemalla. 

Ryhmissä pohdittiin muun muassa, miten oman sanoman saa parhaiten perille asettumalla kuulijakunnan asemaan. Erilaiset kuulijat voi tavoittaa ottamalla huomioon heidän tilanteensa ja heille tärkeät lähestymistavat. Usein kannattaa lähteä liikkeelle nostamalla esiin, miksi kannattaa ottaa sanoma vastaan, vasta sitten kannattaa paneutua kysymyksiin mitä ja miten.  

Lähettilästapaaminen oli todella hyödyllinen! Sain hyviä työtapoja ja oivalluksia seka omaan opetukseen että lähettilään työhön. 

Lämmin kiitos Riikka Aminoffille ja Yrjö Hyötyniemelle mahtavasta koulutuspäivästä!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle