Farmasian alan esittely lukiolla 17.2.2021

Julkaistu: 19.02.2021 klo 16.02

Ylitorniolla apteekin proviisori Mikko Hiltunen kävi esittelemässä farmasian alan opintoja ja työllistymisen mahdollisuuksia. Esittelyn ajankohta oli hyvä, koska ykköset ja kakkoset ovat suunnittelemassa seuraavan vuoden valintoja ja abit ovat hakemassa jatko-opintoihin. Vierailu koettiin hyväksi ja kattavaksi niin kuin kommenteista voi päätellä:

"Farmasian ala kuulostaa kivalta. Farmaseuttien ja proviisien opinnoista ja töistä sai paljon tietoa ja oli laajasti hyödyllistä tietoa. Kerrottiin mitä on tärkeää opiskella, jotta pääsee opiskelemaan yliopistoon Helsinkiin, entiseen Kuopion yliopistoon tai Turun ruotsinkieliseen yliopistoon. Farmaseutiksi opiskelu kuulostaa kivalta, koska siellä on esimerkiksi yhdellä alalla 3 kolmen kuukauden kestävää työharjoittelua. Voi opiskella farmaseutiksi (3v) ja jos haluaa proviisiksi (5v) voi opiskella ensin farmaseutin tutkinnolla + lisäopiskelut. Töistä sai paljon tarvittavaa tietoa, jod haluaisi lähteä opiskelemaan farmasiaa.”

”Erittäin selvä, laaja ja informatiivinen esittely. Esitys herätti paljon kysymyksiä farmasian alasta ja kaikkiin kysymyksiin sain vastauksen. Mukava esitys ja olisi kiva, jos samanlaisia saataisiin lisää.”

”Todella hyvin ja kattavasti läpi käyty koko prosessi alalle hausta, työstä jne. Varmasti niille keitä ala kiinnostaa todella hyvä ja tarpeellinen esittely.”

”Farmasian alan esitys oli todella hyvin ja laajasti kerrottu. Mielenkiinto esitystä kohtaan säilyi koko esityksen ajan. Sain monipuolisesti tietoa farmasian alasta.”

”Vierailu ja esitys oli mielenkiintoinen ja monipuolinen. Tietoa tuli paljon ja se selitettiin selkeästi ja hyvin. Esityksen pohjalta voisin jopa kiinnostua itse alasta ja sen erilaiset mahdollisuudet ja työnkuvat vaikuttivat kiinnostavilta. Ylipäänsä farmasian ala kuulostaisi esityksen mukaan hyvältä, monipuoliselta ja hyvin työllistävältä vaihtoehtoehdolta.”

”Farmasian alan vierailu oli mielestäni mielenkiintoinen. Sain paljon tietoa alasta, työllisyysmahdollisuuksista, opiskelusta jne. Vierailun aikana sain ymmärrystä ja pystyin miettiä olisiko minun mahdollista mennä tälle alalle töihin.”

”Alasta kerrottiin hyvin ja nyt tiedän mitä se on ja mitä siihen sisältyy. Itseä ei kiinnosta kyseinen ala mutta oli kiva kuunnella esitystä ja saada tietää mitä farmasian ala oikein on. Kysymyksiin vastattiin myös todella hyvin ja laajasti.”

”Vierailu oli tosi hyvä ja Mikko kertoi todella paljon olennaista asiaa mitä oltiin luokan kesken mietitty. Hakuprosessit , palkkaukset, työmahdollisuudet yms tulivat hyvin selväksi eikä jälkkeenpäin jäänyt mikään mietityttämään.”

”Mielenkiintoinen esittely. Sain enemmän tietoa farmaseutin ja proviisorin työtehtävistä sekä opiskelujen sisällöstä.”

”Esitys oli hyvin avaava ja kiinnostava, sain kysymyksiini vastaukset eikä jäänyt mikään painamaan mieltä. Ajattelin hakea apteekkiin kesätöihin.”

”Oli oikein mielenkiintoinen esitys. Opin lisää farmasiasta ja farmasian opinnoista, ja että mihin kannattaa keskittyä. Myös sen että farmaseutit ja proviisorit työskentelevät paljon muuallakin kuin apteekissa.”

Kiitos käynnistä ja alan esittelystä!

Alaan voi tutustua myös internet-osoitteessa https://www.apteekkariliitto.fi/apteekkityo.html        

Teksti Seija Holster

Takaisin edelliselle sivulle