iConnected: Face time -puhelu Italiaan

Julkaistu: 20.02.2017 klo 18.07

Maanantaina 20.2. rehtori Sari Lantto ja kakkoset olivat Face time -yhteydessä Italiaan, Milanoon. Neuvottelussa hiukan tutustuttiin ja suunnteltiin yhteistä opiskeluviikkoa 27. - 31.3., jolloin italialaiset tulevat viikoksi Ylitorniolle opiskelemaan.

Opiskeluviikko liittyy kirjallisuuteen, Epics in Europe, kertoi professori Andrea Maricelli.

Italialaiset vilkuttivat oppitunniltaan. Sekö Italiassa että Suomessa projektissa mukana olevat valmistautuvat yhteiseen opiskeluviikkoon muun muassa lukemalla Beowulfin.

Kakkoset ovat jo tehneet Kalevalasta pieniä elokuvia, jotka he kääntävät englanniksi.

Mukana projektissa ovat Sarin lisäksi kieltenopettaja Hanna ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Mirjami. Tutustuminen jatkuu Facebook -ryhmässä, jossa projektilaiset esittäytyvät toisilleen. Kurssia varten on tehty iTunesU -kurssiympäristö, jonne on tarkoitus sijoittaa kurssin tuotokset. Yhteisen viikon aikana tutustutaan, analysoidaan yhdessä kirjallisuutta ja elokuvia sekä syvennetään kieli- ja tvt-taitoja.

Englannin opettajaa kiinnosti, millainen sää mahtaa Lapissa olla maailskuun lopulla. Samoin vierialijat pohtivat, millaiset jalkineet pitäisi ottaa mukaan. Palaamme Face time -yhteyteen 13.3.

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle