iConnectED2: Ylitorniolaisia maahanmuuttajia kertomassa islaminuskosta

Julkaistu: 06.05.2019 klo 22.07

Ykkösten uskonnon 1-kurssilla käsitellään uskontoja yleensä sekä juutalaisuutta, kristinuskoa ja islamia. 6.5. tunnilla oli kertomassa islaminuskosta kaksi ylitorniolaista maahanmuuttajaa Muhammed Alkhaled ja Rama Almuhammad sekä tulkkina Mounir Dekimeche Monetran tulkkipalvelusta.

Rama on ollut Suomessa vasta 7 kuukautta ja Muhammed kaksi vuotta. He ovat lähteneet alun perin Syyriasta sotaa pakoon.  Tänään on Ramadan-paaston ensimmäinen päivä. Käytännössä paaston aikana saa syödä illalla kello 20.30 jälkeen. 

Seuraavassa opiskelijoiden kommentteja vierailusta:

- Opin paljon uutta. Vierailijat muuttivat myös omaa näkökulmaani.

- Pitää muistaa, että uskonto ja kulttuuri ovat kaksi eri asia eikä niitä saa sekoittaa toisiinsa. Opin myös, että huivin käyttö tytöillä alkaa perheestä riippuen joko silloin kun tyttö itse niin haluaa tai kun perhe niin määrää. Tietoa tuli paljon ja kysymyksiin saatiin laajoja vastauksia. Keskustelu sujui hyvin.

- Opin paljon uutta islamin uskonnosta, oli kivaa keskustella heidän kanssa.

- Opin että jotkut asiat ovat kiinni kulttuurista eikä uskonnosta.

- Vierailu oli todella antoisa ja opin paljon uusia asioita. Olin mielenkiintoista kuulla heidän taustoistaan. Opin naimisiin menemisestä ja rukoilemisen merkityksestä elämässä ja ramadamista.

- Tunti oli hauska ja opettavainen.

- Syyrialaisten vierailu oli havainnollistava ja sain paljon uutta tietoa. Oli mielenkiintoista kuulla asioita esimerkiksi naimisiin menosta ja rukoilemisesta.

- Antoisa vierailu, opin paljon uutta ja ymmärsin enemmän islaminuskosta. Tulkki oli hyvä, koska se helpotti keskustelua ja osasi kertoa myös omia kokemuksiaan ja mielipiteitään.

- Kiinnostava keskustelu ja antoi paljon uutta tietoa!

- Oli hyvä esitys. Oli hauskaa kuunnella miten kuitenkin samoja periaatteita meidän ja heidän uskonnoissa on. Tulkki oli hauska.

- Tunti oli aivan mielenkiintoinen, koska kuuli islamin uskonnosta ja muusta heidän kulttuurista. Tuli vastaus minun kysymykseeni miksi naiset/tytöt käyttävät huntua.

- Tunti oli todella mukava ja erilainen, koska sain hyvin tietoa Islamin uskosta. Tajuan asiat paremmin juuri näin ja asiat jäävät paremmin myös mieleen näin. Maahanmuuttajat kertoivat rohkeasti asioista, kun miettii että heitä oli vain kaksi ja tietenkin tulkki. Ja he yrittivät puhua suomeakin parhaansa mukaan.

- Maahanmuuttajat osasivat kertoa hyvin omasta uskonnostaan. Tulkista oli suuri apu. Opin paljon uutta Islamin uskonnosta.

Sydämellinen kiitos kiinnostavasta vierailusta!

Kuvat ja teksti Mirjami Hyttinen

Takaisin edelliselle sivulle