Iloa, valoa ja hauskuutta! Opiskelijakuntatoiminta luo yhteisöllisyyttä ja opettaa tärkeitä kansalaistaitoja

Julkaistu: 24.08.2022 klo 18.15

Tämä iloinen joukko on opiskelijakuntamme hallitus ja tänään rantabiletunnelmissa, vaikka sää ei siihen rohkaissutkaan. Eturivissä Antti Hiltunen, Janne Lakkapää, Ikka Lakkapää ja Otto Portimojärvi, takana Saana Alapuranen, Helmi Korpi, Sara Keisu, Sandra Maijanen ja Markus Luiro.

Opiskelijakunnan yleiskokous pidettiin keskiviikkona 24.8. Kokouksen puheenjohtajaksi valittu Janne Lakkapää esitteli opiskelijakunnalle edellisen vuoden toimintakertomuksen ja rohkaisi opiskelijoita kertomaan toivomuksiaan tulevalle lukuvuodelle. Edellisellä toimintakaudella opiskelijakunta on ollut ihailtavan aktiivinen: teemapäiviä, tapahtumia ja välituntiohjelmaa on ollut liki jokaisena viikkona.

Yleiskokouksen puheenjohtaja Janne Lakkapää ja sihteeri Sandra Maijanen 

Kokouksessa valittiin hallituksen uudet jäsenet. Hallituksen jättävät abiturientit Janne Lakkapää, Antti Hiltunen, Heli Korpi ja Henri Holster. Kakkosluokkalaisista hallituksessa jatkavat Otto Portimojärvi, Sandra Maijanen ja Markus Luiro. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin ensimmäisen vuoden opiskelijat Saana Alapuranen, Sara Keisu, Iikka Lakkapää ja Helmi Korpi. Opiskelijakunnan ohjaavana opettajana jatkaa Hanna Viippola.

Kokouksen lopuksi Sari-rehtori kiitti opiskelijoita ja Hannaa ja muistutti, että opiskelijakunnan ja hallituksen toiminta on tärkeää lukiossamme, sillä se tuo iloa koulupäiviin, jotka joskus ovat raskaitakin. Se myös edistää yhteisöllisyyttä ja opettaa tärkeitä kansalaistaitoja, kuten vaikuttamisen taitoja.

Yleiskokouksen jälkeen ohjelmassa oli Sumpin viralliset avajaiset ja Arvaa opettajan kesäkuva  -kilpailu. Ykkösillä ja abeilla arvaukset eivät oikein onnistuneet, mutta kakkoset tuntuivat tietävän, minkälaisissa tunnelmissa koulusihteeri, rehtori ja opettajat ovat kesälomaansa viettäneet.

Hanna arvuuttelee opiskelijoita tunnistamaan opettajien kesäkuvia.

Kiitos hallituksen jäsenille ja Hannalle mukavasta yhteisestä hetkestä!

Teksti ja kuvat Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle