Kevään 2023 ylioppilasjuhla ja lukuvuoden päättäjäiset

Julkaistu: 06.06.2023 klo 15.44

Kevään 2023 ylioppilasjuhlan tunnelma oli lämminhenkinen ja sydämellinen, vaikka ulkona sää olikin kylmä ja tuulinen. Lukiostamme valmistui 14 uutta ylioppilasta.

Kevään 2023 ylioppilaat Mimmi Antila, Heli Korpi, Melina Maijanen, Sofia Mäkikyrö, Martta Lamsijärvi, Helmi Lampinen, Janne Lakkapää, Kasperi Anunti, Henri Holster, Cecilia Jaako, Antti Hiltunen, Pauli Koskela, Santeri Lakkapää ja Konsta Keski-Antila

Juhlan ohjelmassa oli ensimmäisen lukuvuoden opiskelijoiden, Sara Keisun ja Helmi Korven, taidokas sirkusesitys sekä ylioppilaan äidin, Hanna Hiltusen kaksi koskettavaa lauluesitystä Laura Salmisen säestyksellä: ensin Halosen, Jernströmin ja Salmen Maailma on kaunis ja sitten Stierncreutzin ja Mariskan Mestaripiirros.

Laura Salminen ja Hanna Hiltunen

Rehtori Sari Lantto kertoi katsauksessaan lukuvuoteen lukion monipuolisesta kansainvälisestä toiminnasta: lukion saamasta Erasmus+ -akkreditoinnista eli tunnustuksesta laatuvarmistetusta kansainvälisestä toiminnasta, yhteishankkeesta Yhdistyneissä arabiemiraattikunnissa sijaitsevan oppilaitoksen kanssa, kieli- ja kulttuurimatkoista Muncheniin ja Lontooseen, robotiikkahankeen työpajaviikosta Tallinnassa, yhteistyöviikoista milanolaisen oppilaitoksen kanssa sekä Ylitorniolla että Milanossa ja job shadowing –opettaja- ja vaihto-opiskelijavierailuista Saksasta ja Belgiasta. Uutta on yhteistyö Finest Future Oy:n kanssa kansainvälisten opiskelijoiden saamiseksi lukioomme.

Onnittelupuheen ylioppilaille piti vuoden 1973 ylioppilas Jarmo Kökkö ja ylioppilaan puheen Melina Maijanen. Nämä puheet hienot puheet julkaisemme verkkolehdessä.

Henkilökunnan onnittelut esitettiin kuvien ja musiikin muodossa. Muistot lukiovuosilta oli koonnut kolmosten ryhmänohjaaja Hanna Viippola.

Lukion stipendirahaston osinkotuotot jaettiin valmistuville. Osa stipendeistä on ryhmästipendejä, joilla rahoitetaan opintomatkoja. Lämpimät kiitokset kaikille stipendejä lahjoittaneille!

Juhla huipentui todistusten jakoon ja lakitukseen, jossa rehtorin apuna olivat toisen vuoden opiskelijat Otto Portimojärvi ja Markus Luiro.

Lakitusvuorossa ylioppilas Sofia Mäkikyrö.

"Ylioppilastutkintolautakunnan minulle suomin valtuuksin julistan teidät ylioppilaiksi."

Etualalla riemuylioppilaat eli vuoden 1973 ylioppilaat

Ylioppilaiden ruusut laskettiin sankaripatsaalle osoituksena kiitollisuudesta menneitä sukupolvia kohtaan.

Lämpimät onnittelut ylioppilaille ja onnea ja menestystä tulevaan!

Teksti Terhi Hammare

Kuvat Terhi Hammare ja Sari Lantto

Takaisin edelliselle sivulle