Kiitos, Soili, liikuttavista vuosista!

Julkaistu: 01.06.2022 klo 18.16

Lahjaksi saatuun aamutakkiin voi pukeutua niin Ivalon mökillä kuin jumppareissujen majoituspaikoissakin.

Juhlistimme tänään Soili Tolosen, liikunnan ja terveystiedon opettajamme, viimeisiä virallisia työpäiviä. Soili on opettanut Ylitornion koululaisia ja opiskelijoita viidellä vuosikymmenellä: hän tuli opettajaksi Ylitorniolle vuonna 1984.

Näihin vuosiin on mahtunut mahdottoman paljon: lukuisia oppitunteja, lukuisia esityksiä koulujen juhlissa, tanssia, voimistelua ja sirkusta, suunnistusta ja pesäpalloa ja toinen toistaan upeampia vanhojentanssinäytöksiä. Soilin vetämiä treenitunteja ei taida kukaan pystyä laskemaan! Soilin elämässä työ, harrastukset ja vapaa-aika ovat aina sekoittuneet sulavasti yhteen kokonaisuudeksi, josta loistaa ilo ja antaumus tehdä työtä liikunnan sekä lasten ja nuorten hyväksi.

Soilin viimeisin vanhojentanssiryhmä.

Sari-rehtori kiitti lämpimästi Soilia lukiossa tehdystä työstä ja muisteli työvuosien tapahtumia: yhteistyötä Ruotsin puolen lukiolaisten kanssa, ulkomaanreissuja ja niitä lukuisia esityksiä, joita Soili on ohjannut ja jotka ovat katsojia liikuttaneet ja koskettaneet. Myös opiskelijakunnan puheenjohtaja Janne Lakkapää kiitti Soili kaikkien opiskelijoiden puolesta.

Kun koulun viimeisen viikon kiireet ovat ohi ja kesä alkaa, Soili suuntaa ensin Rovaniemelle Nurtsi-sirkusfestivaaleille YliVoLi-ryhmänsä kanssa ja sen jälkeen Tampereelle liikkeen ja voimistelun suurtapahtumaan Gymnaestradaan. Vierivä kivi ei sammaloidu!

Teksti ja kuvat Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle