Lukuvuosi 22–23: Tervetuloa lukioon, uudet ykköset!

Julkaistu: 10.08.2022 klo 14.02

Lukuvuosi alkoi kesäisissä tunnelmissa: aurinko paistoi, ja lämpömittarin lukema näytti pariakymmentä astetta.

Aluksi Sari-rehtori toivotti kaikki tervetulleiksi ja kertoi tulevasta lukuvuodesta: - Tänä lukuvuonna tiedossa on jotain uutta, paljon vanhaa ja ripaus lainattua.

Rehtori Sari Lantto toivotti uudet ykkösluokkalaiset tervetulleiksi.

- Uusina opettajina lukiossa aloittavat kuvataidetta opettava Hanna Timlin ja uskontoa opettava Jukka-Pekka Bergman. Muut opettajat ovat vanhoja tuttuja, mutta kemian opettajaa lainataan Helsingin Viikin normaalikoulusta, ja matematiikan opettajana muutamalla matematiikan opintojaksolla on erikseen rekrytoitu opettaja. Hän opettaa etänä, Sari kertoi.

Uutta ja vanhaa on myös lukion toiminnassa. Kansainvälisyys on lukiossamme tärkeää, ja sitä päästäneen koronavuosien jälkeen toteuttamaan tuttuun tapaan. Toiveissa on, että kielimatkoille päästäisiin tänä lukuvuonna muutoinkin kuin virtuaalisesti. Uutta on lukion ensimmäinen opiskelijoille suunnattu Erasmus+ -liikkuvuushanke, joka toteutetaan ensi keväänä. Robotiikka-hanke jatkuu, ja kurssilaiset pääsevät kansainväliselle Nordplus Junior -työpajaviikolle Tallinnaan. Lukiossamme vierailee myös tuttuun tapaan Job Shadowing -opettajia, tällä kertaa Belgiasta ja Saksasta.

Tänä vuonna lukiossamme opiskelee 11 ykkösluokkalaista, 10 kakkosluokkalaista ja 16 abiturienttia. Opiskelijoista kolme tekee kaksoistutkintoa.

Rehtorin tervetulotoivotusten jälkeen opiskelijat kilpailivat ryhmissä rastiradalla, jonka rasteilla täytyi vastata lukiota ja Ylitorniota koskeviin kysymyksiin.

Kännykän näytölle ilmestyi kuvia, joiden mukaan täytyi suunnistaa koulun tiloissa ja pihalla.

Kun rasti löytyi, siellä olevaan kysymykseen täytyi vastata.
 

Kilpailussa oli kuusi joukkuetta. Tässä Fouadin joukkue.

Voittajiksi kisasivat Antti, Markus, Heli, Pinja ja Helmi.

Kilpailun jälkeen jatkettiin opinto-ohjaajan ja ryhmänohjaajien tuokiolla, ja ykköset saivat perehdytystä Ipadian käyttöön.

Mukavaa lukuvuotta kaikille!

Teksti ja kuvat Terhi Hammare

Takaisin edelliselle sivulle