Mielenkiintoinen ja koskettava teatteriesitys

Julkaistu: 14.05.2019 klo 23.11

Lukion opiskelijat pääsivät teatteriin to 9.5. seuraamaan esityksen "Pois sinne missä ihminen saapi vielä tehdä työtä" kenraaliharjoitusta. Sen oli ohjannut Kerttu Pyy Taittuu ry:stä.

Seuraavassa lukiolaisten ajatuksia esityksestä.

 • Teatteriesitys auditoriossa oli todella mielenkiintoinen. Mukava yksityiskohta oli, että näyttelijät puhuivat murteella. Lisäksi pidin näytelmän hauskoista äänitehosteista. Näyttelijät olivat hyviä, enkä huomannut mitään virhettä heidän esiintymisessään. Todella hyvä ja mielenkiintoinen teatteri!
 • Näyttelijäntyö oli erinomaista. Tarina, näyttely ja musiikki imivät mukaansa. ”Köyhä teatteri” eli monikäyttöinen ja yksinkertainen rekvisiitta vahvisti elämystä. Käsikirjoitus seurasi mukavasti draaman kaarta: alku lähti verkkaisesti, jännitys tiivistyi, kunnes se lopulta laukesi koskettavastikin. Esityksessä voidaan nähdä yhteiskunnallista kritiikkiä: tarinaa eriarvoisuudesta, elämän epäreiluudesta ja yhteiskunnan hylkiöistä. Loppuun kuitenkin kylvettiin myös toivon siemen.
 • Pidin teatteriesityksestä ja sen aiheesta. Etenkin näyttelijäntyö oli hyvää ja eniten minulle jäi Juho mieleen, koska hän ei tehnyt yhtään huomioitavaa virhettä, hän oli aivan mukana esityksessä ja pidin hänen hahmostaan. Kolme muuta näyttelijää oli myös hyviä näyttelemään ja pidin heidänkin jutuista. Valot olivat myös miellyttävät, koska ne vaihteli paljon ja eivät häirinneet ollenkaan. Koskettavimpia kohtia oli miehien kertomat tarinat itsestään ja miten he ovat päätyneet siihen pisteeseen.
 • Teatteri oli hyvin vaikuttava. Se avasi silmiäni, millä tavalla he ovat joutuneet tiellensä. Näyttelijät näyttelivät hyvin, mutta mielessä liikkui kysymys, mitä rikoksia he ovat tehneet. Lavalla he olivat aivan normaaleja kansalaisia. Koskettavaa oli tarinoiden käännekohdat. Lavastus oli hyvä, yksinkertainen mutta se ei kaivannut yhtään enempää.
 • Teatteriesitys oli hyvä. Käsikirjoitus oli oiva ja huumori oli todella mukavaa! Tykkäsin näyttelijöiden heittäytymisestä. Voisi luulla ammattilaisiksi.
 • Teatteriesitys oli hyvin toteutettu ja rohkea veto! Näyttelijät olivat todella rohkeita ja jännitystä ei kyllä huomannut. Koskettava kohta oli yhden työmiehen, Ollin, kuolema. Siinäkin valot ja äänet toimivat hyvin ja toivat esitykseen jännitystä ja tunnelmaa.
 • Hyvä ajatus juoneen, mutta en tykännyt toteutuksesta. Äänityö oli erinomaista. Valoja oli käytetty suhteellisesti hyvin.
 • Teatteriesitys oli viihdyttävä. Juoni oli hyvin mietitty ja näyttelijät olivat selvästi harjoitelleet esitystä. Köyhän teatterin idea sopi näytelmään.
 • Esitystä oli mahtava seurata. Välillä olisi voinut olla varma esittäjien olevan ammattilaisia. Mukava huumori piristi muuten ehkä ankeaa tarinaa.
 • Yllätyin kuinka hyviä näyttelijät olivat näyttelemisessä. Tunnelmaa tuovat kajareiden musiikit ja äänitehosteet kruunasi näytelmän. Lavastus oli hauska koska sitä oli vähän esim. Tupakkaa tai tupakan näköistä esinettä ei ollut mutta asian ymmärsi silti.
 • Mielestäni näytelmä oli hyvin kirjoitettu ja toteutettu. Esiintyjät osasivat hyvin eläytyä rooleihin ja lavasteita oli käytetty hyvin moniin eri tarkoituksiin. Oli hyvä kokemus.
 • Esitys oli alusta loppuun kiinnostava! Näyttelijöiden heittäytyminen oli ihailtavaa katseltavaa. Äänitehosteissa ja musiikeissa oli käytetty mukana esiintyjien omia ääniä, mikä oli hieno yksityiskohta. Käsikirjoituksessa esiin tuodut teemat olivat puhuttelevia ja niihin pääsi esityksessä hyvin sisälle.
 • Teatteriesitys oli hyvä! Näyttelijöistä ei huomannut yhtään jännitystä joka kuulemma kuitenkin heillä kaikilla oli. Lavastus, valet ja äänet oli toteutettu kivasti, kun niitä oli mutta ei liikaa.
 • Teatteriesitys oli hyvä. Näyttelijät eläytyivät todella hyvin. Näyttelijät myös puhuivat selkeästi ja kuuluvasti. Köyhää teatteria oli hauska katsoa, koska esimerkiksi kumisaappaat edustivat montaa asiaa.
 • Teatteriesitys oli aivan mahtava! Näyttelijät olivat taitavia ja osasivat eläytyä rooleihinsa todella hyvin. Lavastus oli todella hyvin toteutettu, kun miettii kuinka vähällä kustannuksella se on pitänyt toteuttaa. Näytelmä oli myös todella hauska.
 • Teatteriesitys oli oikein hyvä. Hyviä yksityiskohtia oli valot jotka heijastuivat aina siihen mitä oli tapahtumassa, äänet jotka kuuluivat hyvin ja kuulostivat aidoilta, koskettava kohta oli esityksessä se, kun yksi miehistä kuoli ja lähti pois näytelmästä. Esitys kertoi hyvin miten voi käydä jos ei ole töitä, eikä oteta töihin.
 • Pidin esityksestä todella paljon. Lähdin ennakkoluuloisena, mutta ennakkoluulot kuitenkin hävisivät esityksen aikana. Kolme hyvää ykistyiskohtaa:
 • - Esityksessä käytettävät äänet kuvasivat näytöstä todella hyvin. Näyttelijöiden itse laulamat laulut täydensivät näytöstä.
 • - Näyttelijät näyttelivät todella hyvin, ensimmäiseksi kerrakseen.
 • - Näytöksen koskettavin kohta oli ehdottomasti lopussa.
 • Näyttelijät osasivat todella hienosti elehtiä ja mennä esityksen tunnelman mukana. He olivat todella vaikuttavia lavalla ja olivat suunnitelleet mahtavan esityksen! Pidin esityksestä todella kovasti.
 • Teatteriesitys oli todella hyvä. Juoni pyöri kolmen työttömän metallimiehen tahdosta mennä Kambodzaan töihin. Tunnelma luotiin ääniefekteillä ja valoilla. Esitys oli köyhää teatteria, esimerkiksi pahvilaatikoita käytettiin moottorikelkkoina
 • Odotin innolla teatteriesitystä, että pääsen katsomaan sen. Näytöksen alussa oli jännittävä tunnelma. Valot ja ääni sulautuivat hyvin yhteen. Valaistus oli jännittävä, musiikki myös. Näytöksessä oli kuitenkin myös hauskoja musiikki kohtauksia. Näyttelijät osasivat todella hyvin eläytyä, vaikka ei ollutkaan mitään hienoimpia ja "kalleimpia" lavastuksia. Tykkäsin todella paljon.
 • Vankilateatterin esitys oli hyvin mielenkiintoinen. Näyttelijät näyttelivät hyvin ja erittäin vakuuttavasti. Esityksen aikana unohti jopa sen, että näyttelijät olivat vankeja, sillä he näyttelivät kuin ammattilaiset. Myös teatterin juoni oli mielenkiintoinen ja mukaansatempaava.
 • Teatteriesitys oli aivan hyvä. Ääni oli kuuluvaa ja lavastuskin oli hyvä. Tarina oli mielenkiintoinen ja hauska.
 • Teatteriesitys oli todella hyvä. Käsikirjoitus oli hieman sekava, mutta muuten se oli tosi hyvä. Lavastuksessa samaa tavaraa saatettiin käyttää useaan kertaan. Valot ja äänet oli hienosti suunniteltu. Näyttelijät onnistuivat myös hienosti tehtävässään.
 • Esitys oli todella antoisa! Tarina oli mielenkiintoinen, sekä siinä käytetty huumori oli osuvaa. Voisin katsoa näytelmän milloin vain uudelleen. Kolme mieleen jäänyttä yksityiskohtaa: 1. Näytelmässä käytetyt äänet ja eteenkin näyttelijöiden itse laulamat kohdat olivat todella kivat. 2. Näyttelijät esiintyivät luontevasti (katsekontakti, eleet, äänenkäyttö). 3. Lopussa kävimme kasvotusten antamassa palautetta näyttelijöille. Keskustelu heidän kanssaan ja se, kun huomasi heidän saaneen tästä hyvän kokemuksen oli hienoa.
 • Esitys oli oikein näyttävä ja hyvä. Äänet olivat aivan mahtavat. Ne toivat tunnelmaa näytelmää. Äänistä ja musiikista kuuli, että se oli itsetehtyä. Näyttelijät osasivat hienosti eläytyä rooliinsa ja käyttivät ääntä hyvin. Valot olivat hienot. Ne aina vaihtuivat henkilöön, joka puhui. Valot olivat myös yksi tunnelman luoja.

Takaisin edelliselle sivulle