Mikä ihmeen opiskelijakunta?

Julkaistu: 14.12.2017 klo 19.57

Ylitornion yhteiskoulun lukiossa toimii aktiivinen opiskelijakunta. Opiskelijakunnan hallituksessa on kahdeksan jäsentä neljä ykköstä ja neljä kakkosta. Kolmoset eivät osallistu opiskelijakunnan hallituksen toimintaan.

Opiskelijakunta vastaa erilaisten tapahtumien järjestämisestä (koulukuvaus, joulukalenteri, sumppi kahvilan pyörittäminen) ja kokoontuu tarvittaessa yhteen päättämään asioista yhdessä ohjaavan opettajan Hanna-Maria Viippolan kanssa. Jos päätöstä ei saada aikaiseksi keskenään, kysymme oppilaiden mielipiteitä. Vuosi 2017 alkaa olemaan lopussa ja aika on mennyt hujauksessa. Vastahan oli elokuu, ja nyt joulu on jo ovella. Tämän puolen vuoden aikana on keretty tehdä vaikka ja mitä.

Ensimmäisenä jakson vaihtopäivänä pelasimme lentopalloa kaikki luokat pelasivat kaikkia vastaan ja kerkesimme järjestää jopa huikean finaalin! Finaalissa kohtasivat ykköset ja kolmoset ja yllätys yllätys kolmoset voittivat finaalin! Marraskuussa järjestimme koulukuvauksen, ja se sujui ongelmitta.

Päätimme hallituksen kanssa järjestää joulukalenterin, joka on tänä vuonna aivan huippu! Jokaisella parilla on kaksi luukkua ja opettajat saivat luukkuja myös. Ensimmäisessä luukussa etsittiin munakelloja koko koulun voimin ja sen myötä starttasi käyntiin joulukuu sekä kolmas jakso. Tässä kahden viikon aikana on keretty paljon on äänestetty turhempi jamppa äänestyksessä, kuunneltu aamunavauksesta joululaululuja, juostu koulu ympäri ja laulettu yhteislauluna rati-riti-rallaa Mirjami Hyttisen vetämänä. Kaikin puolin on ollut mahtavaa.

13.12 luukku jäi aukaisematta, koska pojat unohtivat luukun kokonaan. Rangaistukseksi Leevi ja Oskari joutuivat laittamaan suun täyteen vaahtokarkkia ja lukemaan jouluevankeliumia stadin slangilla koko koulun edessä, ja se ei muuten jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Opiskelijakunta pyörittää mahtavaa sumppi kahvilaa. Sumppi on avoinna joka päivä pitkällä välitunnilla kello 13.10-13.25. Siellä on tarjolla esimerkiksi kahvia, suklaapatukoita, purkkaa ja limsaa. Hallituksen jäsenillä on omat sumppiviikot, jolloin jokainen pari vuorollaan huolehtii myymisestä, tiskeistä ja siitä, että kahvi kiehuu.

Vuosina 2017-2018 opiskelijakunnan hallituksessa on kahdeksan jäsentä. Ykkösistä mukana on Saara Viippola, Maija Korva, Oskari Siponen ja Leevi Körkkö. Kakkosista mukana on Essi Vuosaari, Jonna Vaara, Markus Leukumaa ja Pekka Lakkapää. Jokaisella on oma vastuualue. Opiskelijakunnan puheenjohtajana toimii Essi Vuosaari ja varapuheenjohtajana Markus Leukumaa. Sihteeri on Saara Viippola ja rahastonhoitajana toimii Jonna Vaara. Sumppi-vastaavia ovat Pekka Lakkapää ja Leevi Körkkö, sumppi-vastaavat hoitavat tilauksien tekemisen ja pitävät huolen, että on tavaraa, mitä myydä. SOME-vastaava Oskari Siponen hoitaa kuulutukset ja tiedottamisen. Hupivastaavat Maija Korva ja Markus Leukumaa huolehtivat erilaisten ohjelmien toteutuksen käytännössä, mutta kaikki hallituksen jäsenet suunnittelevat ohjelman yhdessä.

Teksti Essi Vuosaari

Kuvat Essi Vuosaari, Mirjami Hyttinen, Sari Lantto

Takaisin edelliselle sivulle